Ga meteen naar video
Meer van dit programma

Rob Heirbaut en Hendrik Vos: Europa in woelig water

De Europese Unie is alomtegenwoordig en heeft een grote impact op ons dagelijks leven. We reizen zonder grenscontroles, betalen met de euro en hebben op allerlei vlakken te maken met Europese regels. Maar er zijn ook domeinen waarop de Unie schijnbaar machteloos is. Tijdens de eurocrisis leek het einde van de muntunie nabij.

Bij issues als belastingontwijking op grote schaal, de terreurdreiging, het vluchtelingenvraagstuk... blijft het lastig om eenstemmig te spreken. En als dat wel lukt, zoals tijdens de coronacrisis, klinkt die stem soms niet echt toonvast. Europa ploetert van crisis naar crisis. Toch valt de Unie niet uit elkaar.

Rob Heirbaut en Hendrik Vos bekijken in deze nieuwe, uitgebreide editie van het standaardwerk Europa in woelig water hoe Europa met noodsituaties omgaat. Het stokt en het rammelt en het hapert, maar de integratie valt niet stil. Wat is de lijm die de lidstaten samen aan de onderhandelingstafel houdt? Waar leidt dit heen? En hoe zit het met de Britten, die voor de Brexit hebben gekozen?

De Boekathon 6 november Afl.25 van 40 17 min Favoriet Later kijken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Cultuur Langer dan een jaar beschikbaar

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.