De zevende dag

Deze Video is niet meer beschikbaar. Waarom?
Logo van een De zevende dag Terugblik op de week van 11 tot 17 december
lees minder

Hoe kan de War on Drugs in Antwerpen gewonnen worden? Een Groot Debat met Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA), minister van Justitie Koen Geens (CD&V), journalist Joris van der Aa (Gazet van Antwerpen), advocaat Omar Souidi & criminoloog Tom Decorte (UGent).

 

Maandag start de Warmste Week van Music for Life. Net als vorig jaar presenteren Eva De Roo, Linde Merckpoel en Bram Willems de hele week voor STuBru, deze keer vanuit het Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke.

 

Gemor bij de oppositie. Want zij vinden dat ze te weinig tijd hebben om de 1.468 pagina’s tellende wetteksten van het vorig week definitief afgeronde Zomerakkoord te lezen, bediscussiëren en goed te keuren. Fractieleiders Meryame Kitir (SP.A) en Peter De Roover (N-VA) gaan in debat.

 

De theater- en tv-wereld is in diepe rouw na het overlijden van acteur Marc Van Eeghem. Zijn collega’s Warre Borgmans en Johan Petit brengen een eerbetoon in onze studio.

 

Met Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) overlopen we de politieke actualiteit van de week.

 

Morgen speelt Club Brugge de Belgische variant van El Clásico tegen Anderlecht. Als de Bruggelingen winnen dan zetten ze hun aartsrivaal op 13 punten achterstand. Gert Verheyen schat de kansen van zijn voormalige ploeg in, live vanuit Brugge.