De zevende dag

Deze Video is niet meer beschikbaar. Waarom?
Logo van een De zevende dag Terugblik op de week van 5 tot 11 februari
lees minder

Iedereen tevreden na het langverwachte Soedan-rapport. De regering omdat er geen harde bewijzen zijn voor foltering. De oppositie omdat het asielbeleid op bepaalde punten wordt bijgestuurd.

 

Volgende week komt de film Call me by your name in de zalen. Een film over liefde, toevallig tussen twee mannen. Op zo’n natuurlijke manier in beeld gebracht dat het volgens critici een bescheiden mijlpaal is in de populaire filmgeschiedenis.

 

Ze wordt gezien als hét talent bij de Franstalige liberalen bij MR: Assito Kanko. Toch stapt ze -voorlopig- uit de actieve politiek. Ze wil zich concentreren op haar incubator Polin om meer vrouwen in de politiek te krijgen.

 

Voor singles is valentijn niet de leukste periode van het jaar. En er zijn nog meer hindernissen voor alleenstaanden in onze samenleving. Nergens anders worden singles zo zwaar belast. Moet ons beleid werk maken van een single-vriendelijk beleid?

 

Onrust bij huurders van sociale woningen. Door een verstrenging van de regels mag een huurder geen deel van een woning of grond bezitten. Zo dreigen drieduizend huurders hun sociale woning te verliezen.

 

Voor het tweede jaar op rij is de beste hockeyer ter wereld een Belg. Arthur Van Doren volgt John-John Dohmen op als
laureaat. Wat maakt hem en bij uitbreiding de Belgische hockeyers zo goed?