Ga meteen naar video
Meer van dit programma

Terugblik op de week van 21 tot 27 januari

De N-VA trapte dit weekend haar campagne af met het lanceren van haar confederaal kiesprogramma én een oproep van voorzitter Bart De Wever aan de klimaatspijbelaars om “niet te geloven in doemverhalen”. Zijn ecorealisme en confederalisme nu de speerpunten van de partij? Vragen voor Kamerlid en kandidaat-premier Jan Jambon (N-VA).

 
 
Want zondag is er opnieuw een klimaatmars door de straten van Brussel. We gaan live naar Ann De Bie op de betoging zelf en debatteren over wat er nu concreet kan en moet gebeuren om de opwarming van het klimaat tegen te gaan. Dat doen we met voorzitter van de Klimaatzaak Serge De Gheldere, journalist en zelfverklaard ecomodernist Marco Visscher en vicerector duurzaamheidsbeleid van de KU Leuven Gerard Govers.
 
 
Vorige zomer was Annemie Peeters voor het laatst te horen op Radio 1. Al die tijd werkte ze aan een project over de rol van 50-plussers in onze samenleving. Ze komt het voorstellen in de studio van De Zevende Dag.
 
 
Deze week overleed Etienne Vermeersch, volgens velen de belangrijkste publieke intellectueel van de afgelopen decennia. Zijn opvolger aan de Gentse Universiteit Johan Braeckman vertelt over zijn leermeester, samen met journalist Joël De Ceulaer en de jonge filosoof Othman El Hammouchi.
 
 
“Nachtouders” is de nieuwe roman van Saskia De Coster. Over de valkuilen in de wondere wereld van ouders. Met meteen een campagne om ouders aan te moedigen te getuigen over twijfels rond het ouderschap. Hanne Luyten schuift mee aan, zij schreef een boek over haar opvoedingstechnieken, samen met jonge vader en columnist Kristof Hoefkens.
 
 
Triatleet Marino Vanhoenacker hoopt volgend jaar de oudste winnaar te worden van de Ironman. Maar is nog op zoek naar sponsors.
 
 
Ombudsman van VRT NWS Tim Pauwels komt vertellen waar de afgelopen weken er klachten van kijkers zijn binnengelopen.
 
 
En de muziek komt deze week van Guy Van Nueten.
 
De zevende dag Seizoen 2019 Afl.3 van 37 119 min Favoriet Later kijken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. KIES19: Jan Jambon
  2. Kort nieuws
  3. Fifty-fifty
  4. Guy Van Nueten
  5. Nachtouders
  6. Sportnieuws
  7. Klimaatactie
  8. Ombudsman VRT NWS
  9. Etienne Vermeersch

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.