Ga meteen naar video

Terugblik op de week van 11 tot 17 februari

Harde verwijten dit weekend tussen minister van Justitie Koen Geens (CD&V) en Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA). Die laatste had in TerZake kritiek op justitie, volgens hem “de zwakste schakel “ in de aanpak van de drugsmaffia in de stad. Koen Geens vertelt waarom hij de kritiek spuugzat is. Bart De Wever reageert vanuit Antwerpen.  

 

Het was de week van een staking voor meer koopkracht en de blijvende klimaatprotesten. Maar hoe verzoen je de klimaatmaatregelen met de vraag naar meer koopkracht? SP.A-voorzitter John Crombez is sceptisch over de plannen van de vrienden van Groen. Voorzitster Meyrem Almaci dient hem van antwoord. 

 

Moet ons land excuses aanbieden voor het koloniaal verleden? Hoe gemeend zijn zo’n excuses in deze en andere discussies, uit heden en verleden? Een debat met Kamerlid Zuhal Demir (N-VA), oud-voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad Nozizwe Dube, columniste Mia Doornaert en rector van de VUB Caroline Pauwels. 

 

Auteurs Marnix Peeters en Hilde Sabbe weten hoe Alzheimer kan toeslaan in een gezin. Marnix verloor vorig jaar haar moeder aan de ziekte, de moeder van Hilde lijdt er momenteel aan. Allebei verwerken ze die mokerslag met schrijven, hij met een boek en zij met een wekelijkse column in de krant Het Laatste Nieuws. Een gesprek over afscheid en verwerking. 

 

De 60 heeft hij niet gehaald, maar zijn nalatenschap blijft: het overlijden van gitarist Willy Willy duwt de muziekwereld in diepe rouw. Zijn vriend, mede-gitarist én trekker van de campagne Te Gek!? Guy Swinnen maakte de laatste uren van Willy Willy mee. 

 

De jonge onderzoeksters Hannelore Bové en Angelique Van Ombergen zijn door het prestigieuze Amerikaanse tijdschrift Forbes opgenomen in de prestigieuze “30 under 30"-lijst voor meest beloftevolle Europese onderzoekers in de gezondheidswetenschappen. Hannelore krijgt de nominatie voor haar onderzoek waarmee ze erin slaagde om roetdeeltjes in menselijke stalen zoals bloed of urine te detecteren en Angelique hoe het menselijke lichaam reageert op ruimtevluchten en hoe mensen op andere planeten zouden kunnen leven. 

 

En de muziek komt deze week van Roland Van Campenhout.

De zevende dag Seizoen 2019 Later kijken Favoriet
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

 1. Terugkeer IS-strijders
 2. Drugsoorlog Antwerpen: Koen Geens reageert
 3. KIES19
 4. Meisjes & Wetenschap
 5. Roland Van Campenhout
 6. Ouders met dementie
 7. Drugsoorlog Antwerpen: Bart De Wever reageert
 8. (On)zin van excuses
 9. Sportnieuws
 10. Club Brugge - Racing Genk
 11. Overlijden Willy Willy

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Hallo

Profiel Hulp nodig?

VRT-Profiel

Dag Gebruiker,

Je bent aangemeld met je VRT-Profiel.

Hallo

Aanmelden Registreren Hulp nodig?

Aanmelden

Kijk naar het beste van VRT, helemaal gratis!

Nog geen VRT-Profiel?

Registreren

Registreer je helemaal gratis om te genieten van het beste van VRT!

Heb je hulp nodig bij het registreren?

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.