Naar video Naar audiodescriptie
Meer van dit programma

Terugblik op de week van 16 tot 22 december

We hebben alweer een bewogen week achter de rug, met onder meer ex-preformateur Demotte die de deur dichtgooide voor een regering met PS én N-VA. Intussen blijven de informateurs Coens en Bouchez aan zet. Zijn er nog alternatieven? We praten erover met John Crombez, oud-voorzitter en mede-onderhandelaar voor SP.a. Twee Wetstraatwatchers van beide kanten van de taalgrens geven hun analyse: Christophe Deborsu (RTL) en onze collega Marc Van de Looverbosch.

2019 zit er bijna op. We blikken terug met Ellen Demeyer (de mama van baby Pia) en met Francesca Van Thielen (vzw Klimaatzaak). Professor Marc De Vos volgt vanuit de Macquarie Universiteit in Sydney het wel en wee van de Belgische politiek, maar merkt ook zelf hoe Australië de klimaatverandering ondergaat. En er zitten drie politici mee aan tafel voor wie 2019 een ‘bijzonder’ jaar was: Tom Van Grieken (Vlaams Belang), Sammy Mahdi (CD&V) en Sihame El Kaouakibi (Open VLD).

Begin januari gaat het stuk ‘Familie’ in première bij NT Gent. Gebaseerd op een waargebeurd familiedrama in Frankrijk in 2007. Het acteurskoppel Ann Miller en Filip Peeters deelt het podium met hun twee tienerdochters.

Het koor Scala is te zien en te horen in een korte reeks kerstconcerten. Scala – onder leiding van de broers Kolacny - geeft een voorsmaakje in onze studio met enkele niet-traditionele kerstsongs.

Alcoholvrije dranken zijn in opmars, in de eindejaarsperiode staan ze nog meer in de belangstelling. Sepideh Sedaghatnia is al 15 jaar actief als professionele sommelière, zij introduceert ons in de wereld van de alcoholvrije aperitieven.

De Warmste Week! De Zevende Dag rondt de actie ten voordele van TEJO vzw af. We schakelen rechtstreeks naar de presentatoren van de Warmste Week in Kortrijk en maken het eindbedrag van onze TEJO-actie bekend.

Het Laatste Woord geven we aan politiek poëet Stijn De Paepe.

De zevende dag Seizoen 2019 Afl.34 van 37 116 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Talkshows Nieuws en actua

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. 1 jaar zonder regering
  2. Haalt België 2030?
  3. Familie
  4. Scala
  5. Terugblik op 2019
  6. Scala
  7. Sportnieuws
  8. Alcoholvrije dranken
  9. De Warmste Week
  10. Het Laatste Woord van Stijn De Paepe

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.