Ga meteen naar video

Terugblik op de week van 9 tot 15 maart

Drastische beslissingen om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. Op economisch en financieel vlak zijn de gevolgen enorm. Vicepremier Alexander De Croo (Open VLD) en Vlaams minister-president Jan Jambon zijn onze gasten.

En zal corona de vorming van een federale regering bespoedigen? Mét N-VA en PS? We vragen het aan politiek journalist Jan Segers van Het Laatste Nieuws.

We gaan live naar Italië, naar epidemiologe Iris De Ryck. Zij woont en werkt in Siena, en kan de aanpak van corona in Italië en België vergelijken.

Over de medische kant van het coronaverhaal hebben we ’t met spoedarts Jan Stroobants (ZNA Middelheim), met topdokter en longarts Eva Van Braeckel (UZ Gent), met Inge Vervotte (Emmaüs vzw) en viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven). Ook Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) schuift mee aan tafel; zij diende een nooddecreet in om tijdelijk extra gezondheidsinfrastructuur mogelijk te maken.

De angst voor corona en de strenge maatregelen van de overheid hebben zware gevolgen. Het toerisme krijgt klappen: daarover praten we met Vlaams minister van toerisme Zuhal Demir (N-VA) en met burgemeester Dirk Defauw van Brugge (CD&V). Ook de horeca krijgt een zware sluitingsmaatregel te verduren; Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen vertelt over de onrust in de horeca. En ook de culturele sector kampt met de gevolgen van corona. Het regent afgelastingen, ook dirigent Philippe Herreweghe van Collegium Vocale ziet een hele reeks concerten in rook opgaan.

Maaltijdbezorgers verwachten booming business. Rodolphe Van Nuffel van Deliveroo mikt zelfs op contactloze leveringen.

En we hebben het ook over onderwijs. De scholen bereiden zich hals over kop voor op lesvrije weken en noodopvang op school. Een gesprek met de Antwerpse schepen van onderwijs Jinnih Beels (SP.A) en met directeur Gert Damen (Sint-Clara Arendonk). Hoe kijken zij aan tegen de komende weken.

 
De zevende dag Seizoen 2020 Afl.9 van 35 117 min Later kijken Favoriet
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

 1. Noodregering?
 2. Corona
 3. Noodregering?
 4. Corona Italië
 5. Strijd tegen corona
 6. Spoedafdelingen paraat
 7. Martha Da'ro
 8. Concerten afgelast
 9. Zware klap horeca
 10. Steunmaatregelen
 11. Maaltijdkoeriers
 12. Linde vlogt
 13. Lessen opgeschort
 14. Het Laatste Woord

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Hallo

Profiel Hulp nodig?

Hallo

Aanmelden Registreren Hulp nodig?

Aanmelden

Kijk naar het beste van VRT, helemaal gratis!

Nog geen VRT-Profiel?

Registreren

Registreer je helemaal gratis om te genieten van het beste van VRT!

Heb je hulp nodig bij het registreren?

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.