Ga meteen naar video

Terugblik op de week van 16 tot 22 maart

Een bijzondere 7de Dag in tijden van corona en social distancing.

We praten online met twee corona-patiënten, één van hen is actrice Ann Ceurvels.

Dan hebben we Europees president Charles Michel online te gast. Wat betekent corona voor de EU? EU-lidstaten sluiten hun landsgrenzen af. En de economie hapt naar adem.

Vicepremier Alexander De Croo (Open VLD) komt naar de studio. Zijn de strenge corona-maatregelen van de regering wel voldoende? En welke hulp kan onze economie verwachten?

Over de impact van corona op onze volksgezondheid hebben we viroloog Marc Van Ranst in de studio. We praten ook live online met minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD). Over de zoektocht naar een geneesmiddel én een vaccin is Paul Stoffels te gast, hij is de ‘scientific officer’ van farmareus Johnson & Johnson. Stoffels speelt een sleutelrol in de race tegen de tijd om een vaccin en een geneesmiddel tegen het COVID-19 virus te ontwikkelen.

Twee getuigenissen ook van Vlamingen in Madrid (Spanje) en in Bergamo (Italië). Wat kunnen we van hen leren?

De muzikale bijdrage in de 7de Dag bereikt ons uit quarantaine. Zanger Klaas Delrue van Yevgueni zit in zijn kot, maar stuurt ons toch een muzikale boodschap.

Corona zorgt voor heel wat solidariteit en warme initiatieven. Een gesprek met Anniek Gavriilakis van Bond Zonder Naam.

De regering-Wilmès legde deze week de eed af bij de koning. Van lopende zaken ging het in één ruk naar regeren met volmachten, om de coronacrisis aan te pakken. Met steun vanuit de oppositie. Wat is daar gebeurd? Een debat met drie partijvoorzitters: Bart De Wever (N-VA), Conner Rousseau (SP.A) en Joachim Coens (CD&V).

Corona heeft nu al loodzware gevolgen voor het toerisme: we praten met Ronny Bayens van Connections. En krijgen we een zomer zonder reizen en zonder festivals? Bertrand Flamang van Gent Jazz geeft zijn visie.

Corona heeft ook grote gevolgen voor de filmindustrie. Thuis zitten betekent in iedere geval ook tijd krijgen om naar series en films te kijken. Kijktips krijgen we van Ward Verrijcken alias FilmWard.

Het Laatste Woord is voor journalist Chris Van den Abeele. Hoe is het in zijn kot?

De zevende dag Seizoen 2020 Afl.10 van 35 118 min Favoriet Later kijken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Corona-patiënten
  2. Corona in Europa
  3. Corona in Italië
  4. Corona in België
  5. Corona in Spanje
  6. Yevgueni
  7. Solidariteit in coronatijden
  8. Regering-Wilmès
  9. Toerisme zwaar getroffen
  10. Kijktips van FilmWard

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.