Ga meteen naar video
Meer van dit programma

Terugblik op de week van 20 tot 26 april

Het hele land wachtte vrijdag met ingehouden adem op het resultaat van de Nationale Veiligheidsraad. Versoepeling of niet? Er volgde een late en lange persconferentie met niet altijd even duidelijke powerpoints. Veel vragen dus voor premier Sophie Wilmès (MR) en vicepremier Alexander De Croo (Open VLD). En voor virologe en voorzitter van de GEES Erika Vlieghe.

Wanneer gaan de scholen opnieuw open? Veel ouders en leerlingen snakken ernaar. Maar hoe combineer je opnieuw gaan werken met kinderen die nog niet naar school mogen? Kim Montens is een moeder van vier, zij zit met veel concrete vragen.

De ‘anderhalve meter-economie’: hoe krijgen we dat voor elkaar? Twee bedrijfsleiders vertellen over hoe ze deze moeilijke tijd overbruggen: Toon Bossuyt is CEO van Colora, Karine Valy is zaakvoerster van La Bottega. En ook de horeca heeft het meer dan moeilijk: Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen schuift mee aan.

Kunnen we deze zomer al met vakantie, in binnen- of buitenland? Dat is nog niet zeker, toch loopt het nu al storm op bijvoorbeeld vakantiehuisjes in de Ardennen. De toeristische sector zoekt oplossingen voor (massa)toerisme in coronatijden. We praten met Peter De Wilde van Toerisme Vlaanderen, met toeristisch ondernemer Charles Van Den Bossche (Travelbase) en met de burgemeester van Bredene Steve Vandenberghe (SP.A).

AU! Livestream Festival zorgt zondag voor een Belgische primeur. Festivals kunnen niet meer voorlopig, muzikanten zitten zonder inkomsten: daarom dit betalend online festival. Organisatrice Ellen Schoenaerts vertelt over het initiatief, onze muzikale bijdrage krijgen we –vanop afstand- van Sioen.

Corona zal onze samenleving diepgaand anders maken, daar zijn meer en meer wetenschappers van overtuigd. Wat worden de trends, hoe zal dat ‘nieuwe normaal’ er precies gaan uitzien? We praten erover met Jo Caudron, auteur van ‘De wereld is rond’, in Nederland het managementboek van het jaar.

Voetbal is een contactsport, en spuwen en roepen horen erbij. Hoe moet dat met het gevaar op corona-besmetting? Kan voetbal ooit nog gewoon voetbal zijn? Vragen voor dokter Michel D’Hooghe, voorzitter van het medisch comité van de Wereldvoetbalbond FIFA.

De Ramadan is begonnen, en voor veel moslims verloopt dit bij uitstek sociaal gebeuren dit jaar in mineur. Studentenvereniging Mahara lanceert #Ramadanvanuitmijnkot.

Het Laatste Woord krijgen we van politiek poëet Stijn De Paepe.

De zevende dag Seizoen 2020 Afl.13 van 35 118 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Talkshows Nieuws en actua

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

 1. Nationale Veiligheidsraad
 2. Zorgpersoneel in de bres
 3. Corona-maatregelen
 4. Terug naar school
 5. Meeneemkoffie
 6. Winkels opnieuw open
 7. Veilig shoppen
 8. Horeca moet wachten
 9. AU! Livestream Festival
 10. Muziek van Sioen
 11. Situatie in Griekenland
 12. Toerisme (in eigen land)
 13. Ramadan
 14. Voetbal en corona
 15. Het nieuwe normaal
 16. Het Laatste Woord van Stijn De Paepe

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.