Ga meteen naar video
Meer van dit programma

Terugblik op de week van 4 tot 10 mei

Moederdag en corona, de twee gaan niet goed samen. Over de versoepeling van de lockdown en alle vragen die daarbij opdoemen (de regel van vier!), hebben we minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) en viroloog Steven Van Gucht te gast.

Maandag 11 mei openen de winkels hun deuren, en er is hard gewerkt aan de veiligheid voor klanten en personeel. Toch blijven er veel praktische vragen. We praten met minister van Economie Nathalie Muylle (CD&V) vanuit Roeselare. In onze studio zitten Christine Mattheeuws van zelfstandigenorganisatie NSZ en burgemeester van Blankenberge Daphné Dumery (N-VA).

Over het lockdown beleid van de regering-Wilmès hebben we een politiek debat met drie fractieleiders uit de Kamer: Egbert Lachaert (Open VLD), Kristof Calvo (Groen) en Raoul Hedebouw (PVDA). Ook de toekomst van Brussels Airlines komt ter sprake.

De moord op Julie Van Espen inspireerde zangeres Olivia Trappeniers, ze schreef het lied ‘Home’. Na de dood van Julie namen 15.000 mensen deel aan een mars tegen seksueel geweld. Die kan dit jaar niet doorgaan, maar ‘Bloom for Change’ zorgt voor een online alternatief. We praten met initiatiefneemster Ayke Gubbels.

Er wordt nog altijd druk gekeken naar nieuws en duiding over de coronacrisis. VRT NWS ombudsman Tim Pauwels krijgt massaal veel reacties.

Kunnen we nog op reis deze zomer? Tom en Isabelle Compernolle runnen een hotel op Sicilië, zij hopen hartsgrondig van wel.

Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir bereidt de herstart van het toerisme en de evenementensector voor. En daarvoor krijgt ze de hulp van viroloog Marc Van Ranst. Hoever staat het met de plannen?

Tom Waes komt ook langs. Hij heeft zijn plannen voor Reizen Waes alvast omgeturnd tot een eigen versie van Vlaanderen Vakantieland. Ook benieuwd wat dat zal worden?

Ons Laatste Woord geven we aan professor kerkelijk recht Rik Torfs.

De zevende dag Seizoen 2020 Afl.15 van 35 118 min Favoriet Later kijken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

 1. Moederdag
 2. Versoepeling lockdown
 3. Winkels gaan open
 4. Tweedeverblijvers
 5. Exitstrategie
 6. Kosten coronacrisis
 7. Brussels Airlines
 8. Nieuwe regering?
 9. Bloom for Change
 10. Ombudsman VRT NWS
 11. Op reis deze zomer?
 12. Opstart toerisme
 13. Reizen Waes

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.