Ga meteen naar video

Terugblik op de week van 11 tot 17 mei

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) is onze politieke gast. Met hem praten we over de exitstrategie van de Nationale Veiligheidsraad, over Brussels Airlines en de luchthaven, over hoe de Vlaamse economie opnieuw aan een relance kan beginnen. 

Over de crisis in de luchtvaartsector en de precaire positie van Brussels Airlines praten we met Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport. En met Filip Lemberechts van ACLVB, de grootste vakbond bij Brussels Airlines. Hoe belangrijk is een ‘Belgische’ luchtvaartmaatschappij voor onze luchthaven? 

Met microbioloog Herman Goossens (UZ Antwerpen) hebben we ’t onder meer over het belang van de opsporing van coronabesmettingen en vooral ook van het systematisch testen. Moet daar niet veel meer op worden ingezet? Red Flame Justien Odeurs werkt nu als contactspeurder: wat zijn haar ervaringen tot nu toe? En erg belangrijk voor velen onder ons: vanaf volgende week kan je opnieuw naar de kapper. Of de kappers er zelf klaar voor zijn, vragen we aan Jitske Van de Veire, vanuit haar kapperszaak in Gent. 

De kids gaan weer naar school, sommigen toch. Petra Schelstraete is kinderarts aan het UZ Gent, gespecialiseerd in infectieziekten. Voor haar de vraag of het wel of niet verantwoord is om kinderen terug naar school te sturen. Want veel ouders én leerkrachten zitten met grote vragen hierover. We praten ook met Karin Heremans, directrice van het Antwerpse Atheneum, en met filosoof Patrick Loobuyck, vader van vier zonen. 

Mensen in armoede hebben het moeilijk met de digitale lessen zoals die tijdens de lockdown ‘normaal’ zijn geworden. Een aantal leerlingen is elk contact met de school verloren. We brengen een getuigenis over leven in armoede in coronatijden. Gents OCMW-voorzitter Rudy Coddens (SP.A) komt met cijfers en wijst op een toenemend aantal nieuwe aanvragen voor een leefloon. De armoede neemt toe. 

Met Marieke Dermul hebben we ’t over haar documentaire ‘Pride is Protest’, over de grootste Pride aller tijden, in juni 2019 in New York. Geen Prides dit jaar. Maar de LGBTQ-activisten blijven wel alert. Ook bij ons: hand in hand over straat lopen blijkt niet vanzelfsprekend te zijn voor homo’s en lesbiennes. 

De Pro League heeft de knoop doorgehakt. Club Brugge is kampioen, volgend seizoen spelen er 16 clubs in 1A, en Waasland-Beveren degradeert. De ontgoocheling bij die club is groot, een gesprek met voorzitter Dirk Huyck. 

Muzikale gaste is Selah Sue. Zij brengt uit haar gloednieuwe EP het nummer ‘You’ (en ook nog golden oldie ‘Alone’). 

Ons Laatste Woord krijgt u van Bart Verbeeck.

 
De zevende dag Seizoen 2020 Afl.16 van 35 118 min Favoriet Later kijken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

 1. Regeringsformatie
 2. Kappers
 3. Exitstrategie
 4. Wie redden we?
 5. Contactspeurders
 6. Testen en opsporen
 7. Kinderen en corona
 8. Tweede lockdown?
 9. Selah Sue
 10. Terug naar school
 11. Armoede
 12. Brugse Poort
 13. Corona-foto's
 14. Brussels Airlines
 15. Brussels Airport
 16. Pride is protest
 17. Waasland-Beveren
 18. Het laatste woord

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Hallo

Profiel Hulp nodig?

Hallo

Aanmelden Registreren Hulp nodig?

Aanmelden

Kijk naar het beste van VRT, helemaal gratis!

Nog geen VRT-Profiel?

Registreren

Registreer je helemaal gratis om te genieten van het beste van VRT!

Heb je hulp nodig bij het registreren?

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.