Ga meteen naar video
Meer van dit programma

Terugblik op de week van 1 tot 7 juni

Vicepremier Koen Geens (CD&V) komt naar de studio. De derde fase in de exitstrategie en de maatregelen voor een economische relance zijn stof voor discussie. Ook de dood van George Floyd en de maatschappelijke beroering over racisme staan op de agenda. Welke lessen kunnen we trekken voor onze samenleving?

Ook PS-voorzitter Paul Magnette is bij de Zevende Dag te gast. De socialisten pleiten voor een uiterst ambitieus relanceprogramma. Kostprijs 37,5 miljard euro. Op de superkern zaterdag is al een economisch herstelpakket goedgekeurd. Voldoende voor Magnette?

Maandag stopt de lockdown voor de horeca. Daar is lang en luid op aangedrongen. We kunnen met z’n allen eindelijk terug op café en uit gaan eten. Vraag is hoe dat zal verlopen met alle anderhalve meters en andere corona-veiligheidsmaatregelen. We praten met horeca-ondernemers uit Brugge, Gent en Antwerpen: hoe schatten zij hun overlevingskansen in?

‘Black Lives Matter’: na de gewelddadige dood van George Floyd rolt het antiracismeprotest als een vloedgolf door de hele VS. Overal ter wereld zijn er massaal veel reacties, ook bij ons. Zit het racisme ook in onze samenleving ingebakken, en hoe kan het gestopt worden? We gaan live naar een actievoerder in Minneapolis en naar de organisator van de ‘Black Lives Matter’-demonstratie in Brussel. In onze studio praten we hierover verder met Landry Mawungu (directeur Minderhedenforum), Sandrine Moponami (ontwerpster) en Assita Kanko (Europees Parlementslid N-VA).

Over de corona-epidemie hebben we ’t met virologe Erica Vlieghe. Onder meer over ‘superverspreiders’. Dan hebben we ’t bijvoorbeeld over koren, opera- en balletgezelschappen, orkesten, fanfares en harmonieën. Ze worstelen allemaal met ‘onhaalbare’ veiligheidsmaatregelen door corona. Hoe moeten ze verder? We praten erover met Steven Kolacny (oprichter van Scala) en Jan Raes (algemeen directeur van Opera Ballet Vlaanderen). En we maken tijd voor de Koninklijke Fanfare Sint-Isidorius uit Hakendover.

Muzikale gast deze week is Ozark Henry. Zijn nieuwe hit ‘We Will Meet Again’ is ook het campagnenummer van ‘Allen Tegen Eenzaamheid’. Dat vraagt om een woordje uitleg.

We hebben het ook over de koers. Patrick Lefevere van topploeg Deceuninck-QuickStep is onze gast. Hoe kan het wielerpeloton zich na de lockdown opnieuw op gang trekken? Valt er nog iets te maken van dit verloren wielerseizoen?

Het Laatste Woord is voor actrice Ilse De Ko

De zevende dag Seizoen 2020 Afl.18 van 35 118 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Talkshows Nieuws en actua

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Koen Geens
  2. Horeca
  3. Ozark Henry
  4. Paul Magnette
  5. Black Lives Matter
  6. Wielrennen
  7. Superverspreiders corona: koren en orkesten
  8. Het Laatste Woord

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.