Ga meteen naar video
Meer van dit programma

Terugblik op de week van 8 tot 14 juni

Peter De Roover, fractieleider voor N-VA in de Kamer, komt naar onze studio. Hij nam vrijdag voor zijn partij deel aan de ‘superkern’ met tien partijen. Maar N-VA keurde als enige de slottekst niet goed.

De race naar een coronavaccin is volop bezig, de eerste testen op mensen gaan van start. In onze studio dokter Paul Stoffels, toponderzoeker bij Johnson & Johnson. En virologe en voorzitter van de GEES Erika Vlieghe. Zijn we in Europa wel klaar voor de tweede golf? Dat vragen we aan dokter Peter Piot vanuit Londen, hij is speciaal adviseur van Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen. En we praten met epidemiologe Nele Brusselaers in Zweden, zij heeft grote bedenkingen bij de aanpak van de pandemie daar.

Veel discussie deze week over de ‘beeldenstorm’ en de vraag hoe we omgaan met een ‘fout’ koloniaal verleden. Zet de beelden van Leopold II in een museum, zegt Eunice Yahuma (Jong CD&V en lid van Belgian Youth Against Racism).

Niet alleen de standbeelden, ook film- en tv-beelden moeten eraan geloven. Sommige media schrappen zelfs ‘foute’ humor, denk maar aan Fawlty Towers. Ook de aanpak van racisme en discriminatie zorgde de voorbije dagen voor verbaal vuurwerk, onder meer over de zogenaamde ‘praktijktesten’. We debatteren over dit alles met Theo Francken (N-VA), Jessika Soors (Groen) en Sammy Mahdi (CD&V).

De Memorial Van Damme is onze grootste atletiekmeeting. Organisator en oud-atleet Cédric Van Branteghem is vast van plan de Memorial te laten doorgaan. Corona-veilig én met publiek. Hoe pakt hij dat aan?

Sekswerkers mogen opnieuw aan de slag. (Betaalde) seks in coronatijden, hoe werkt dat? We hebben het erover met sekswerker Sigrid Schellen en met klinisch seksuologe Chloé De Bie.

Onze muzikale gast is Peter Vanlaet van Mama’s Jasje.

Het Laatste Woord is voor radiocollega Annemie Peeters.

De zevende dag Seizoen 2020 Afl.19 van 35 118 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

 1. Politiegeweld in de VS
 2. Vaderdag
 3. Superkern
 4. Regeringsvorming
 5. Coronavaccin
 6. Corona in Zweden
 7. Tweede golf
 8. Biljarten
 9. Mama's Jasje
 10. Beeldenstorm
 11. Discriminatie
 12. Mama's Jasje
 13. Memorial Van Damme
 14. Sekswerkers

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.