Naar video Naar audiodescriptie
Meer van dit programma

Terugblik op de week van 15 tot 21 juni

Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie en auteur van de Green Deal, komt naar onze studio. Hoe komt Europa uit de coronacrisis? Wat mag het herstel  kosten? En wat met de ambitieuze klimaatplannen van de Commissie? 

Ook Kamervoorzitter Patrick Dewael (Open VLD) is onze gast. We hebben het over zijn voorstel om een Waarheidscommissie over ons koloniaal verleden op te richten. En over alweer een ultieme poging om  een federale regering te vormen. Wordt het dit, of gaan we toch naar nieuwe verkiezingen?

Welke lessen trekken we uit de coronacrisis voor de toekomst van onze woonzorgcentra? Daar liep het wel erg verkeerd tijdens de lockdown. Het kan en moet beter, dat is zeker. We praten in de studio met Dirk Dewolf (voorzitter van het Agentschap Zorg en Gezondheid), Naiké Costa (directeur wzc Sint-Jozef Assenede) en met Claire Weiler (animator in wzc Zonnewende Aartselaar, Senior Living Group). 

Dit weekend houdt de Amerikaanse president Trump zijn langverwachte rally in Tulsa, de stad waar in 1921 een bloedbad op zwarte burgers plaatsvond. Correspondent Björn Soenens is ter plaatse en bericht heet van de naald.

Onze muzikale gaste is singer-songwriter Meskerem Mees. De dood van George Floyd greep haar erg aan en ze schreef er de song ‘Nobody came’ over.

Sven Nys vertelt ons over de "Slag om Balenberg", een alternatieve wedstrijd waarin veldrittoppers het tegen elkaar opnemen. Zondag te volgen op één vanaf 17u05. 

De sector van de evenementen –denk maar aan beurzen en zomerfestivals- zit in de hoek waar de klappen vallen. Heropstarten mag nog altijd niet, 80.000 banen staan op het spel. Met Geert Maes van Brussels Expo praten we over de organisatie van Autosalon of Batibouw. Liesje Van Haaster is weddingplanner. En Johan Van Assche spreekt namens de Acteursgilde en de ‘Alliantie van Artiesten’. Allemaal vragen ze een perspectief om opnieuw aan de slag te kunnen. 

Maandag wordt de Libris Literatuurprijs uitgereikt. Saskia De Coster staat als enige Vlaming op de shortlist. De prijs is de voorbije kwart eeuw nog maar drie keer door een vrouw gewonnen. De auteur van ‘Nachtouders’ is onze studiogaste.

De zevende dag Seizoen 2020 Afl.20 van 35 117 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Talkshows Nieuws en actua

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

 1. Waarheidscommissie
 2. Regeringsvorming
 3. Aanval op Brugse burgemeester
 4. Woonzorgcentra en coronacrisis
 5. Meskerem Mees
 6. Slag om Balenberg
 7. Veldritseizoen
 8. Europa en corona
 9. Green Deal
 10. België
 11. Libris Literatuurprijs
 12. Trump in Tulsa
 13. Eventsector
 14. Weddingplanner
 15. Het laatste woord

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.