Ga meteen naar video
Meer van dit programma

Terugblik op de week van 7 tot 13 september

De coronapandemie is precies een half jaar aan de gang en heeft ons dagelijkse leven ingrijpend veranderd. Sint-Truiden organiseert een herdenking voor de slachtoffers van COVID19, we gaan live ter plaatse en praten met burgemeester Veerle Heeren (CD&V).

Drukke en spannende weken zijn het voor Vlaams minister van onderwijs Ben Weyts (N-VA). Hoe zijn de eerste weken van het schooljaar verlopen? Wat met de mondmaskerplicht voor middelbare scholieren? En zullen hoger onderwijsstudenten elkaar terug ‘echt’ kunnen zien in de les?

Sinds de lockdown is er een toename van eetstoornissen. Elske Vrieze is verantwoordelijke van het zorgprogramma eetstoornissen van het Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven (Gasthuisberg). We luisteren ook naar twee getuigenissen.

Volgende woensdag brengt Commissievoorzitter Ursula von der Leyen de jaarlijkse State of the Union van de Europese Unie. De coronacrisis en de gebeurtenissen in het vluchtelingenlamp van Moria op Lesbos staan op de Europese agenda. Tijd voor een debat met drie Europese Parlementsleden: Kris Peeters (CD&V – EPP), Gerolf Annemans (VB – ID) en Petra De Sutter (Groen – Greens/EFA).

De voetbalstadions kunnen opnieuw publiek ontvangen, al wordt het aantal fans nog beperkt en gelden de coronamaatregelen. Supporters van KV Mechelen en Karel Van Eetvelt, CEO van RSC Anderlecht, zijn opgelucht.

Naaktfoto’s van BV’s die via social media werden gedeeld, het heeft veel heisa veroorzaakt. Clo Willaerts (docente en tech-optimiste) en Margot Gebruers (overtuigd TikTokster) leggen uit wat sociale media écht betekent voor jonge gebruikers, en hoe het ook een bron van informatie kan zijn.

Muzikale gast deze week is de winnaar van StuBru’s ‘De Nieuwe Lichting’, The Radar Station. Hun debuutplaat is net uit.

De zevende dag Seizoen 2020 Afl.23 van 35 118 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Talkshows Nieuws en actua

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

 1. Herdenking coronaslachtoffers
 2. Coronacijfers
 3. Onderwijs en corona
 4. Onverdoofd slachten
 5. The Radar Station
 6. Toename eetstoornissen
 7. Sportnieuws
 8. Publiek in de stadions
 9. Europese aanpak corona
 10. Vluchtelingenkamp Moria
 11. Nieuwe regering
 12. Muziek van The Radar Station
 13. Gelekte naaktbeelden BV’s

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.