Ga meteen naar video

Terugblik op de week van 5 tot 11 oktober

De felle opmars van de corona-epidemie leidt tot nieuwe, strengere maatregelen. Volstaan die om een dreigende nieuwe lockdown af te wenden? Want intussen kleurt Europa donkerrood en zetten de ziekenhuizen zich schrap voor wat komen gaat. Een debat met infectiologe Erika Vlieghe (UZ Antwerpen), gouverneur van Antwerpen Cathy Berx (CD&V) en directeur van het UZ Brussel Marc Noppen. De Brusselse regering zit intussen in quarantaine, we praten met vice-MP Elke Van den Brandt (Groen).

De Brusselse cafés moeten alvast voor een maand de deuren sluiten, de sector hapt naar adem. Er komen steunmaatregelen, maar volstaan die wel? Een discussie met Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen en econoom Peter De Keyzer. Hij vindt het zinloos om verlieslatende cafés zomaar steun te geven. We praten ook met horecabaas Jo Bonte van Bar Des Amis.

Vlaams Belang maakt zich op voor harde oppositie tegen de Vivaldi-coalitie. Het verkiezingsjaar 2024 lonkt. Een gesprek met voorzitter Tom Van Grieken.

Ombudsman Tim Pauwels van VRT NWS heeft het over politieke berichtgeving. Kijkers vinden dat die soms te veel focust op polarisatie en conflict. Terecht?

De week van 12 oktober staat in het teken van Kom Op Tegen Kanker. Woensdag zendt Eén de documentaire ‘Mijn Kanker’ uit. Olivier lijdt aan een zeldzame en ongeneeslijke vorm van kanker. Samen met zijn vrouw Frauke komt hij erover getuigen in onze studio.

De Amerikaanse presidentsverkiezingen worden mee bepaald door de coronapandemie. Een gesprek met Hans-Willem Snoeck, hoogleraar immunologie aan de Columbia University. We praten ook live met Dushaun Smith uit Atlanta, Georgia. Hij kreeg covid en verloor daardoor zijn job bij Subway. Voor hem is het behoud van Obamacare van levensbelang en daarom zal hij voor Joe Biden stemmen.

Film Fest Gent in coronatijden: volgende week gaat het jaarlijkse filmfeest weer van start. Intussen beleven de film-en bioscoopsector extreem barre tijden. We praten met Marijke Vandebuerie van Film Fest Gent en met Jan De Clercq van Lumière Groep.

Modehuis Gucci brengt een jurk voor mannen op de markt. Joppe De Campeneere is content creator bij Wel Jong Niet Hetero en een rolmodel in Vlaanderen voor queer jongeren.

Onze muzikale gast is Admiral Freebee. Er is een nieuwe EP uit, ‘Don’t follow me I’m lost’.

De zevende dag Seizoen 2020 Afl.27 van 35 118 min Favoriet Later kijken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Corona
  2. Horeca
  3. Admiral Freebee
  4. Film Fest Gent
  5. Vlaams Belang
  6. Politieke verslaggeving
  7. Muziek van Admiral Freebee
  8. ‘Mijn kanker’
  9. Corona in VS
  10. Jurken voor mannen

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.