Ga meteen naar video
Meer van dit programma

Terugblik op de week van 9 tot 15 november

Maandag gaan de scholen weer aan de slag, na de verlengde herfstvakantie. Al kan niet iedereen terug naar de schoolbanken, want sommigen moeten toch digitaal les volgen. En hoe zit het met de coronabesmettingen bij kinderen? We praten erover met Vlaams minister van onderwijs Ben Weyts (N-VA).

Thuis zitten, je vrienden niet meer kunnen zien: veel jongeren hebben het er erg lastig mee. De nood aan psychische hulp neemt toe. Een gesprek met jongeren die getuigen over hoe ze zich nu voelen. Ook motivatiepsycholoog Maarten Van Steenkiste (UGent) schuift mee aan. En we hebben een videogesprek met Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V).

Iedereen wacht op (goed) nieuws over het coronavaccin. We praten met Bruno Holthof, CEO van Oxford University Hospitals. Samen met farmabedrijf AstraZeneca zit hij mee in de race naar het vaccin. En hoe kunnen we onze natuurlijke afweer verhogen tegen coronabesmetting? Guy T’Sjoen (UZ Gent) en Michaël Sels (UZA) pleiten in dit verband voor een nationale campagne tegen zwaarlijvigheid. En Dieter De Smet (AZ Delta) heeft het over het belang van vitamine D om jezelf te wapenen tegen corona.

Vijf jaar na de aanslag op de Bataclan is de terreurdreiging nog altijd niet weg. De multireligieuze en multiculturele samenleving staat onder spanning. Zorgen voor meer veiligheid én voor mee integratie, hoe doe je dat? Een duogesprek met minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) en Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open VLD).

Zaterdag komen supporters van president Trump naar Washington om hem te steunen. We hebben een live verbinding met een deelneemster aan de demonstratie.

Judoka Matthias Casse, vorig jaar zilver op het WK judo en hét Belgische judotalent, komt volgende week in actie op het EK judo in Praag. En dat na 8 maanden zonder competitie door corona. Een gesprek met de kandidaat-medaillewinnaar.

Muzikale gasten zijn The Calicos, winnaars van de voorlaatste Humo’s Rock Rally.

De zevende dag Seizoen 2020 Afl.30 van 35 118 min Favoriet Later kijken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Amerika kiest
  2. Heropening scholen
  3. Noodkreet bij jongeren
  4. The Calicos
  5. EK judo
  6. De Warmste Week
  7. Coronacrisis
  8. Strijd tegen terreur
  9. The Calicos
  10. Ella's outfits

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.