Ga meteen naar video

Terugblik op de week van 16 tot 22 november

Met premier Alexander De Croo (Open VLD) blikken we terug op de politieke week. We hebben het onder meer over de voorgenomen sluiting van de kerncentrales en de reactie daarop van Bart De Wever, over het herstel van onze economie na corona en de noodkreten van vele ondernemers, en over de vooruitzichten voor Kerst en Oudejaar.

De tweede lockdown komt zoals gezegd erg hard aan bij onze ondernemers. In de studio getuigen Christel Somers (‘Save or Sink’, touroperator Montana) en Katrien Vermeire (‘Sound of Silence’, de eventsector). We praten ook met Debbie Verstraeten, bekend van Kamp Waes en uitbaatster van een crossfit-zaak.

Met minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) hebben we het uitgebreid over de bestrijding van de coronapandemie. De vaccinatiestrategie: wie komt er eerst? En zijn we wel klaar voor zo’n massale operatie? De teststrategie: hoe pakken we dat nu aan? Kerst en eindejaar: wat zal er mogen en is een ‘warme’ kerst niet waar iedereen nu naar snakt?

Fernand Huts is de grote baas van havenbedrijf Katoen Natie en besloot nu ook de iconische Antwerpse Boerentoren te kopen. De toren was Europa’s allereerste wolkenkrabber en wordt gerenoveerd. De Boerentoren wordt een Cultuurtoren. We vragen Huts uit over al zijn plannen.

Kickbokser Jamal Ben Saddik, de ‘Beer van Borgerhout’, vecht binnenkort om de wereldtitel tegen de Nederlander Rico Verhoeven. Bij de jongeren van Borgerhout is hij populair, voor hen wil hij een voorbeeld zijn. Het levensverhaal van Ben Saddik zelf is er één van vallen en telkens weer opstaan.

Voor de nieuwe Canvasreeks ‘Vijf Jaar hier’ volgde Phara de Aguirre achttien vluchtelingen die in België asiel kregen. Ze komt vertellen over de reeks in het gezelschap van Antoine Bakhash, die wegvluchtte uit het Syrische Aleppo.

Met ombudsman van VRT NWS Tim Pauwels praten we over onze verslaggeving van de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

De band High Hi is onze muzikale gast, zij spelen live op ons vernieuwde podium. De muzikale revelatie van 2020 worden ze soms genoemd.

De zevende dag Seizoen 2020 Afl.31 van 35 118 min Favoriet Later kijken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

 1. Kernenergie
 2. Coronacrisis
 3. Noodkreet ondernemers
 4. Aanpak coronacrisis
 5. High Hi
 6. Vijf Jaar hier
 7. Amerika kiest
 8. Kickboksen
 9. High Hi
 10. Warmste Week
 11. Boerentoren
 12. Black-out

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.