Ga meteen naar video

Terugblik op de week van 1 tot 7 maart

Opnieuw een Overlegcomité over de coronamaatregelen. Je mag met tien mensen buiten afspreken. Wat verandert er nog de komende weken en welke politieke discussies zijn daarover gevoerd? We praten achtereenvolgens met Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA), MR-partijvoorzitter Georges-Louis Bouchez en minister van Binnenlandse zaken Annelies Verlinden (CD&V).

Bruno Holthof van Oxford University Hospitals lag mee aan de basis van het vaccin van Astra-Zeneca. Daar was de laatste weken heel wat over te doen, tijd voor een interview.

In Brussel en Wallonië staat een deel van het zorgpersoneel, onder meer in de woonzorgcentra,  weigerachtig tegenover inentingen. Wij trokken op reportage naar Woonzorgcentrum Magnolia in Jette. En in de studio praten we verder met Margot Cloet (gedelegeerd bestuurder Zorgnet-Icuro).

Ook sekswerkers willen weer aan de slag en vragen perspectief. Eén van hen getuigt anoniem over de precaire situatie waarin deze beroepsgroep zich bevindt.

De reissector heeft het erg moeilijk. Vouchers moeten binnenkort terugbetaald worden aan de klanten, maar de sector heeft geen geld. Een gesprek met staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open VLD) en Christel Somers van SOS Travel.

Het motorcrosscircuit in Olmen moet dicht door geluidsoverlast. In Vlaanderen blijven er almaar minder circuits over. We praten in de studio met vijfvoudig wereldkampioen Joël Smets. 

Dinsdag start ‘Als Je Eens Wist’ op Canvas, de reeks van Hilde Van Mieghem over partnergeweld. Samen met Chloé, één van de getuigen in de reeks, komt Hilde erover vertellen. Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA) licht haar aanpak van intrafamiliaal geweld toe. 

Het interview van Oprah Winfrey met Meghan Markle en prins Harry doet veel stof opwaaien. Eén zendt het maandag uit, we praten erover met Lia Van Bekhoven in Londen en koningshuiskenner Jo De Poorter in onze studio.

Onze muzikale gaste is EMY, zij brengt live haar nieuwe single ‘Inconvenient’.

De zevende dag zondag 07/03 Later kijken Favoriet
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

 1. Coronacrisis
 2. Horeca aan de kust
 3. Jan Jambon over het overlegcomité
 4. Georges-Louis Bouchez en Annelies Verlinden over de versoepelingen
 5. Buiten met 10
 6. Pandemiewet
 7. Astra-Zeneca
 8. Vaccinatiebereidheid
 9. EMY
 10. Sportnieuws
 11. Motorcross
 12. Als je eens wist: partnergeweld
 13. Sekswerk
 14. Reissector
 15. EMY
 16. Meghan en Harry

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Hallo

Profiel Hulp nodig?

VRT-Profiel

Dag Gebruiker,

Je bent aangemeld met je VRT-Profiel.

Hallo

Aanmelden Registreren Hulp nodig?

Aanmelden

Kijk naar het beste van VRT, helemaal gratis!

Nog geen VRT-Profiel?

Registreren

Registreer je helemaal gratis om te genieten van het beste van VRT!

Heb je hulp nodig bij het registreren?

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.