Naar video Naar audiodescriptie
Meer van dit programma

Terugblik op de week van 15 tot 21 maart

De coronacijfers gaan in ons land weer de slechte kant uit. Vrijdag kwam het overlegcomité vervroegd bijeen om zich daarover te buigen. Versoepelingen worden uitgesteld, maar voor veel experten is dit onvoldoende. We praten daarover met huisarts Dirk Devroey, intensivist Geert Meyfroidt en Erika Vlieghe.

De onderwijsministers van ons land moeten maandag met nieuwe maatregelen komen om de besmettingen in de scholen tegen te gaan. Is het dan niet beter om de scholen te sluiten? En waarom krijgen leerkrachten het vaccin niet prioritair toegediend? Vragen voor Lieven Boeve, van het katholiek onderwijs en Koen Van Kerkhoven, van de Christelijke onderwijsvakbond.

Maandag valt er mogelijk ook een beslissing over het Europese vaccinatiepaspoort. Daar is heel wat debat over en dat paspoort zal mogelijk mee bepalen hoe we deze zomer op vakantie zullen gaan. Daar praten we over met Europees Commissaris voor Justitie Didier Reynders. En hoe kijkt hij naar het zogenaamde Belgische reisverbod? Is dat nog houdbaar?

Het was een bijzonder emotionele bisschop Bonny die we deze week zagen. Johan Bonny maakte zich boos over het standpunt van het Vaticaan rond homoseksualiteit en de weigering van de Kerk om homoseksuele relaties te zegenen. We praten erover met Johan Bonny en Vicepremier Petra De Sutter, die als eerste transgender minister een rolmodel is voor LGBT+ personen.  

De zevende dag Seizoen 2021 Afl.10 van 36 120 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Talkshows Nieuws en actua

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

 1. Vaccinatiepaspoort
 2. Coronacrisis
 3. Terug lockdown?
 4. Besmettingen in de scholen
 5. Milo Meskens
 6. SP.A wordt Vooruit
 7. Bekerfinale basketbal
 8. Dag van de Zorg
 9. 5 jaar na de aanslagen
 10. Milo Meskens
 11. Holebi's en de Kerk

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.