Naar video Naar audiodescriptie
Meer van dit programma

Terugblik op de week van 12 tot 18 april

Na het overlegcomité van woensdag zijn door de verschillende regeringen in ons land versoepelingen aangekondigd. Vooral het openen van de terrassen op 8 mei blijft bij iedereen hangen. De druk moest alleszins van het ventiel, want een groot deel van de bevolking wil de regels niet meer volgen, zo blijkt. Hoe komt dit? Is er een gevoel van gewenning of is de communicatie van experten te veel gericht op bangmakerij. Daarover debatteren we met motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste, huisdokter en professor aan de VUB Dirk Devroey en medisch directeur van het ZNA Katrien Bervoets.

Met Tim Pauwels, de ombudsman van VRT NWS, hebben we het over de coronaberichtgeving. Vorige week kwam de nieuwsmonitor uit van het steunpunt media waarin men heel kritisch is voor de berichtgeving en de grote aanwezigheid van virologen in de journaals van VRT en VTM.

Tijs Vanneste heeft met ‘De Kemping’ nu al een van de mooiste programma’s van het jaar gemaakt. De 41-jarige zanger en tatoeëerder start met 9 jongeren een camping op in -waar kan het ook anders- de Kempen. Negen jongeren die allemaal werk zoeken en die in hun leven met stevige obstakels worden geconfronteerd. Een van die jongeren is Jelle Lumen. Hij zit met Tijs zondag aan onze tafel.

Tot 350.000 euro subsidiegeld misbruikt. Dat blijkt uit een audit van de stad Antwerpen over de subsidies voor de vzw’s van Sihame El Kaouakibi. El Kaouakibi zou dat subsidiegeld doorgesluisd hebben naar haar privé-ondernemingen. Hoe is dit kunnen gebeuren? Kreeg El Kaouakibi te veel subsidies en had het Antwerpse stadsbestuur dit beter moeten controleren? Daarover debatteren we met Els Van Doesburg (N-VA), Jos D’haese (PVDA), Sam Van Rooy (Vlaams Belang) en Nahima Lanjri (CD&V).

Het afgelopen jaar zagen we beelden van overvolle treinen naar zee, maar ook beelden van compleet lege bussen en trams. Het openbaar vervoer kreunt onder de impact van corona. De inkomsten dalen dramatisch. En dat op een ogenblik dat investeringen meer dan ooit nodig zijn en toekomstplannen moeten worden opgemaakt. Daarover spreken we met de twee ministers van mobiliteit. George Gilkinet (Ecolo) en Lydia Peeters (Open VLD). Hoe moet het verder met ons openbaar vervoer?

Vrijdag werd het eindrapport voorgesteld van de commissie die onderzoek deed naar grensoverschrijdend gedrag in het turnen. Aagje Vanwalleghem is een van de voormalige topturnsters die de bal mee aan het rollen bracht. Hoe kijkt ze hierop terug? Is er écht iets veranderd of blijft het bij makkelijke excuses en vrijblijvende aanbevelingen?

De Europese Ruimtevaartorganisatie (ESA) zoekt 4 nieuwe astronauten. En ons land wil graag terug iemand de ruimte insturen. De voorwaarden: een master in de exacte wetenschappen, onder de 50 jaar zijn, liefst een doctoraat op zak hebben en in uitstekende conditie zijn. Hetty Helsmoortel is microbiologe en als wetenschapswatcher een relatief bekend gezicht in de wetenschapswereld. Ze is kandidaat om naar de ruimte te gaan. Nancy Vermeulen is ruimte-ambassadeur. Ze heeft zich in het verleden al kandidaat gesteld en zal Hetty begeleiden tijdens de toelatingsprocedure.

De zevende dag Seizoen 2021 Afl.12 van 36 118 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Talkshows Nieuws en actua

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Coronamaatregelen
  2. Corona in het nieuws
  3. De Kemping
  4. Tijs Vanneste en Kate Ryan
  5. Zaak Sihame El Kaouakibi
  6. Pallas of Volxus?
  7. Grensoverschrijdend gedrag in het turnen
  8. Toekomst van het openbaar vervoer
  9. Nieuwe astronauten gezocht

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.