Ga meteen naar video

Terugblik op de week van 31 mei tot 6 juni

We blikken terug op de afgelopen politieke week met vicepremier en minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD).   

Kan een moslima als werkneemster de hoofddoek dragen? En wat met een politiek benoemde regeringscommissaris? De discussie hierover laaide de afgelopen week weer op. We debatteren over de hoofddoek met Darya Safai (N-VA), Hafsa El-Bazioui (Groen), Alexia Bertrand (MR) en Hilde Sabbe (one.brussels-Vooruit). En we vragen de mening van Johan Leman (oud-directeur CGKR).   

Goedele Liekens (Open VLD) is terug actief als Kamerlid. Ze kreeg af te rekenen met huidkanker. Een gesprek over hoe ze haar ziekte overwon, én over de verkrachtingszaak waar een meisje uit Gavere het slachtoffer van werd. We horen ook meester Jef Vermassen, die als advocaat optreedt voor de familie van het meisje.   

De coronamaatregelen worden in ijltempo versoepeld. We vragen aan infectiologe Erika Vlieghe wat ze daarvan denkt, want alle universitaire ziekenhuizen deden net nog een oproep tot voorzichtigheid. Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) komt naar de studio. Hij haalde op het Overlegcomité zijn slag thuis, de cafés en restaurants blijven open tot half twaalf ‘s avonds. Ook over reizen tijdens de zomervakantie is heel wat afgesproken. Over de vooruitzichten van de reissector horen we Annick De Smet, voorzitter van de Vereniging van de Vlaamse Reisbureaus.   

Het EK voetbal staat voor de deur en alle ogen zijn nu al gericht op onze Rode Duivels. We wegen hun kansen in een gesprek met oud-international Jean-Marie Pfaff. Zijn ploeg bereikte in 1980 de finale van het EK (en de Duitsers wonnen).   

Met tenor Tore Tom Denys hebben we het over polyfonie. Zijn Renaissancekoor ‘Dionysos Now!’ bracht een LP uit met een herontdekt muziekstuk van Adriaen Willaert (1490-1562).   

Sport is in de mode. In het Modemuseum Hasselt start de expo ‘Activewear’. Oud-topatlete en gastcurator Elodie Ouédraogo is onze gast.

De zevende dag Zondag 06/06 Later kijken Favoriet
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows Beschikbaar tot dinsdag 06/07

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Seksueel geweld
  2. Hoofddoekdebat
  3. EK voetbal
  4. Polyfonie
  5. Coronaversoepelingen
  6. Huidkanker Goedele Liekens
  7. Zelfdoding 14-jarig meisje
  8. Expo 'Activewear'

Hallo

Profiel Hulp nodig?

VRT-Profiel

Dag Gebruiker,

Je bent aangemeld met je VRT-Profiel.

Hallo

Aanmelden Registreren Hulp nodig?

Aanmelden

Kijk naar het beste van VRT, helemaal gratis!

Nog geen VRT-Profiel?

Registreren

Registreer je helemaal gratis om te genieten van het beste van VRT!

Heb je hulp nodig bij het registreren?

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.