Ga meteen naar video
Meer van dit programma

Terugblik op de week van 27 september tot 3 oktober

Met Groen-voorzitter Meyrem Almaci hebben we het over de hoge energiefactuur en wat de regeringen van ons land daar kunnen aan doen. Tijdens de begrotingsgesprekken wordt er alvast volop gezocht naar een oplossing.

Vlaams minister van Omgeving en Energie Zuhal Demir (N-VA) beantwoordt vragen van kijkers. Over de stijgende energiefactuur, de zonnepanelen, de nieuwe gascentrales, PFOS-vervuiling, problemen met stikstof in de landbouw, en de wolven in Limburg.

We ontvangen een bijzondere muzikale gast: Don McLean. Hij brengt live op ons podium zijn grote hit ‘American Pie’, het nummer is precies een halve eeuw oud.

Ook Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) komt langs. We hebben het over de vaccinatiecentra en het Covid Safe Ticket. Ook kinderbijslag en armoedebestrijding komen ter sprake.

Met de burgemeester van Wemmel Walter Vansteenkiste, die gehoopt had op een covidpas-regeling,  hebben we een videogesprek.

De Week van de Primaire Hoofdpijn vraagt aandacht voor migraine-lijders, en dat zijn veel meer mensen dan gedacht.  Neurologe Anneke Govaerts is medeauteur van het boek ‘Alles over migraine’. Pixie Ramboer is twaalf en leeft toch al twee jaar met migraine.

Stephanie Forde is operationeel directeur bij de Belgische scheidsrechters. Hoe kijkt zij naar ‘Operatie Zero’? Welke gevolgen heeft dat voetbalschandaal op het imago van de scheidsrechterij? En levert de recente rekruteringscampagne voldoende nieuwe kandidaat-scheidsrechters op?

Auteur Bart Van Loo blijft aan de slag met zijn Bourgondiërs. Zijn boek is tot in Zuid-Korea vertaald, de podcast is een groot succes en nu komt er een heuse tournee.

De zevende dag Zondag 03/10 117 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

 1. Energie
 2. Energiefactuur
 3. Zonnepanelen
 4. Gascentrales
 5. PFOS-vervuiling
 6. Stikstof
 7. Wolven
 8. Don McLean
 9. Migraine
 10. Scheidsrechters
 11. Parijs – Roubaix
 12. Vaccinaties
 13. De Bourgondiërs

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.