Ga meteen naar video

Terugblik op de week van 4 tot 10 oktober

PS-voorzitter Paul Magnette komt naar de studio. We hebben het over de begroting en de stijgende energieprijzen, het klimaat en de toekomst van het land.   De paniek rond de 18-jarige jongeman die in Kortrijk en Waregem met een luchtdrukpistool rondliep, en het feit dat zijn ouders vooraf tevergeefs psychische hulp voor hem zochten, legt een tekort in de hulpverlening bloot. Hoe zorgen we ervoor dat jongvolwassenen in een psychische noodsituatie meteen hulp kunnen krijgen? Leen is een moeder die met exact dezelfde problematiek worstelt en ze vertelt het verhaal van haar zoon in onze studio. Nog aan tafel zitten Luk Beelaert (co-medisch directeur van KARUS en zelf ook psychiater), Yana Jaspers (professor jeugdcriminologie VUB) en Jeremie Vaneeckhout (Vlaams parlementslid voor Groen).   

Zondag trekt er opnieuw een klimaatmars door de straten van Brussel. Krijgen de klimaatactivisten meer wind in de zeilen? En doen we met z’n allen genoeg om de klimaatopwarming af te remmen? Anuna De Wever (Youth for Climate) en Ignaas Devisch (Itinera) gaan in gesprek.   

Volgende week start op Canvas ‘Een leven in kleur’, een reeks over racisme. Maakster Karine Claassen en één van haar getuigen Vivian Dip komen naar de studio.   

Ook volgende week start Film Fest Gent en dat is een aanleiding om het te hebben over de Belgische cinema. Net deze week opent Lumière een nieuwe bioscoop in Mechelen. Jan De Clercq is de man achter Lumière, hij is ook producent van ‘Grond’ en coproducent van ‘Un Monde’, allebei te zien op Film Fest Gent.   

Live muziek krijgen we van Camille Camille.   

En we hebben het ook over MaXimaal, een bekroond educatief spel. Ontwerper Maxim was 8 toen hij het spel bedacht.

De zevende dag Zondag 10/10 117 min Favoriet Later kijken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows Beschikbaar tot dinsdag 09/11

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Begroting
  2. Klimaat
  3. Arbeidsmarkt
  4. Staatshervorming
  5. Geestelijke gezondheidszorg
  6. Camille Camille
  7. Klimaatmars
  8. Belgische cinema
  9. Het Leven in Kleur
  10. MaXimaal

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.