Ga meteen naar video
Meer van dit programma

Terugblik op de week van 18 tot 24 oktober

De vierde golf rolt over het land. Hoe ernstig is dat, welke nieuwe maatregelen zijn nodig? Burgemeesters vragen meer armslag, wat doet de Vlaamse regering? Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) geeft toelichting.   

Is dit nu het beste antwoord op de nieuwe opstoot van de corona-epidemie?  Of is er meer nodig? Een debat met viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven), gouverneur van Antwerpen Cathy Berx, burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte (Vooruit) en Katrien Bervoets (directie ZNA).   

We hebben het over seksueel misbruik: recente incidenten in Elsene, waarbij verdovende middelen in drankjes werden gedaan, lokten protestbetogingen uit. Hoe kan dit probleem aangepakt worden? We praten erover met Lore Baeten (auteur van ‘Ve(e)rkracht’) en korpschef Jurgen De Landsheer (Politiezone Brussel Zuid).   

Het schooljaar is twee maanden bezig en in veel scholen zijn er nog altijd leerkrachten tekort. Directeurs en onderwijskoepels vragen hulp, maar komt die er ook? Een debat met Nancy Dedeurwaerder (algemeen directeur scholengroep RHIZO), Orhan Agirdag (pedagoog KU Leuven) en Koen Daniëls (Vlaams Parlementslid, N-VA).   

Over borstkanker publiceerde Liesbeth Van Impe ‘Chemodag is de beste dag van de week’. Van dat boek is er nu ook een theatervoorstelling. Samen met actrice Ellen Van de Poel is Liesbeth Van Impe te gast.   

Live muziek krijgen we van  Niels Destadsbader.   

Kroonprinses Elisabeth wordt 20, één brengt zondagavond een documentaire over haar. Koningskenner Jo De Poorter heeft al gekeken.

De zevende dag Zondag 24/10 117 min Favoriet Later kijken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Coronamaatregelen
  2. Vierde golf
  3. Niels Destadsbader
  4. Seksueel geweld
  5. Elisabeth 20
  6. Onderwijs
  7. Leerkrachten gezocht
  8. Borstkanker

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.