Ga meteen naar video
Meer van dit programma

Terugblik op de week van 25 tot 31 oktober

Aan de vooravond van de klimaattop COP26 in Glasgow worden nog belangrijke beslissingen verwacht. Over wat er op het spel staat en wat onze regeringen nog kunnen doen, praten we met minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen). Waterstof kan een grote rol spelen om de klimaatdoelstellingen te halen. Daarover horen we ook Wouter Bleukx van chemiebedrijf Ineos en expert Pieter Vingerhoets van Energyville. Met de Belgische delegatieleider in Glasgow Peter Wittoeck hebben we een videogesprek. En ook Anuna De Wever (Youth for climate) is in Glasgow aangekomen.

Ook premier Alexander De Croo (Open VLD) komt naar onze studio. Met hem hebben we het over het klimaatbeleid en de COP26 in Glasgow, én over de recente coronamaatregelen (de coronapas!).

De controle op de coronapas in horeca en fitness zorgt voor veel onduidelijkheid. Burgemeesters, korpschefs, horeca-uitbaters, niemand lijkt goed te weten hoe de handhaving moet gebeuren. Bij de start van de herfstvakantie halen wij kustburgemeesters Jean-Marie Dedecker (LDD) en Steve Vandenberghe (Vooruit), en korpschef Steve Desmet van Politiezone Damme/Knokke-Heist naar de studio.

De boekenbeurzen springen dezer dagen als paddenstoelen uit de grond: Kortrijk, Gent, Antwerpen, het houdt niet op. Het boek in Vlaanderen lijkt in goeden doen, we praten erover met auteur Ish Ait Hamou (“Cécile & de tocht van Kareem”) en met Geert Briers (organisator van Lees! In Antwerpen).

De muzikale inbreng in de Zevende Dag komt van de jonge band Mooneye. Zij staan voor een hele reeks optredens, en ze zijn klaar voor het Grote Werk.

Afsluiten doen we met actrice Veerle Baetens. Alomtegenwoordig op alle mogelijke schermen, en nu te zien op één in ‘Cheyenne & Lola’. Baetens regisseert ook voor het eerst, de verfilming van de bestseller ‘Het Smelt’ van Lize Spit is halfweg.

De zevende dag Seizoen 2021 Afl.30 van 36 117 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Talkshows Nieuws en actua

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

 1. COP26 Glasgow
 2. Waterstof
 3. Energiebeleid
 4. Klimaatplan Vlaamse Regering
 5. Uw vraag voor Sammy Mahdi
 6. Mooneye
 7. Boeken
 8. COP26 Glasgow
 9. Coronapas
 10. Coronamaatregelen
 11. Vivaldi-regering
 12. Polen
 13. Coronapas
 14. Controle coronapas
 15. Mooneye
 16. Veerle Baetens
 17. FilmWard

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.