Ga meteen naar video
Meer van dit programma

Terugblik op de week van 15 tot 21 november

De verplichte vaccinatie voor het zorgpersoneel zorgde voor spanning binnen de federale regering. En volstaan de huidige maatregelen om de vierde golf te bedwingen? Een gesprek met vicepremier Petra De Sutter (Groen).

Over de vaccinatieplicht debatteren we in de studio met Margot Cloet (Zorgnet Icuro), Olivier Remy (ACV Puls), Kathleen Depoorter (Kamerlid N-VA) en Melissa Depraetere (kamerfractieleidster Vooruit). Met viroloog Peter Piot en zijn echtgenote Heidi Larsson hebben we een duo topwetenschappers in huis. Hoe schatten zij deze vierde golf in en wat hebben we nog te verwachten? Larsson onderzoekt ook hoe het vertrouwen van de bevolking in vaccinatie kan opgekrikt worden. Hoe kijkt zij aan tegen verplichte vaccinatie zoals in Oostenrijk?

De nieuwe coronamaatregelen gaan dit weekend in. Onze reportageploeg liet zich uitnodigen op een trouwfeest waar gedanst wordt mèt mondmasker.

En wat met de controles op de coronapas in de horeca? We vragen het aan  Matthias De Caluwe (Horeca Vlaanderen) en aan de burgemeester van Oostende Bart Tommelein (Open VLD).

PVDA-voorzitter Peter Mertens weet binnenkort wie zijn opvolger wordt. Tijd voor een afscheidsgesprek.

We gaan live naar de slotdag van de Zesdaagse van Gent, voor Kenny De Ketele is het zijn laatste grote wedstrijd voor eigen publiek.

En onze toptennisster Elise Mertens komt naar de studio. Mertens schitterde dit seizoen in het dubbelspel tennis en is net terug van het Masterstoernooi in Mexico.

Muzikale gaste is harpiste Anneleen Lenaerts. Al tien jaar speelt ze bij de Wiener Philharmoniker, Wenen is haar nieuwe thuis geworden (al zitten ze daar nu wel in lockdown).

De zevende dag Zondag 21/11 118 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Talkshows Beschikbaar tot dinsdag 21/12

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Coronamaatregelen
  2. Coronasituatie buitenland
  3. Anneleen Lenaerts
  4. Mondmasker
  5. Verplichte vaccinatie
  6. Peter Mertens
  7. Tennis

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.