Ga meteen naar video
Meer van dit programma

Terugblik op de week van 22 tot 28 november

De Vierde Golf zwelt almaar aan en het Overlegcomité moest sneller dan gedacht met extra coronamaatregelen komen. Ook de derde prik wordt versneld en veralgemeend uitgerold. Het roept opnieuw veel vragen en reacties op, minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) is onze gast.   Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) besprak met de onderwijspartners aangepaste maatregelen voor de scholen. Volgens sommigen gaan die niet ver genoeg.   

Zijn alle nieuwe maatregelen voldoende of wordt de volgende stap toch weer een echte lockdown? Een debat met een tafel vol betrokkenen: ziekenhuisdirecteur Katrien Bervoets (ZNA), Danny Van Assche (Unizo), Inge van Trimpont (Centra voor leerlingenbegeleiding GO!) en Mike Naert (Het Depot). We horen ook nog Walter Grootaers van De Kreuners , voor hen vallen alweer een hoop concerten weg.   

In Zuid-Afrika wordt met onbegrip gereageerd op de reisbeperkingen die het land nu treffen. Schrijver Tom Lanoye woont en werkt in Kaapstad.   

Georges-Louis Bouchez is twee jaar partijvoorzitter van de liberale regeringspartij MR. Staat hij achter de nieuwe coronamaatregelen? En wat met de beslissing over de kernuitstap die zeer binnenkort op de regeringstafel zal liggen?

We praten na over de zaak Bart De Pauw met Liesbeth Kennes (expert seksueel geweld) en Eline Bergmans (journalist De Morgen).   

Donderdag was het de ‘Internationale Dag tegen Geweld op Vrouwen’, in Oost-Congo is 1 op de 3 vrouwen slachtoffer van seksueel geweld. We hebben een videogesprek met minister voor Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit), die op bezoek is in Congo. In de studio praten we met Marie Bamutese, betrokken bij de campagne van ‘Mamas for Africa’ die het leed van de vrouwen in Oost-Congo onder de aandacht wil brengen.   

Maaike Ouboter is onze muzikale gaste.   

En we hebben het over schaken. The Queen’s Gambit op Netflix maakte de sport weer populair bij jongeren. In Dubai strijdt de internationale schaaktop om de wereldtitel. In onze studio de 16-jarige Daniel Dardha, sinds september de jongste Vlaamse schaakgrootmeester ooit, en voorzitter Geert Bailleul van de schaakbond.

De zevende dag Seizoen 2021 Afl.33 van 36 118 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Talkshows Nieuws en actua

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

 1. Coronamaatregelen
 2. Derde prik
 3. Onderwijs
 4. Zuid-Afrika
 5. Maaike Ouboter
 6. Coronamaatregelen
 7. Proces Bart De Pauw
 8. Voorzitter MR
 9. Kernuitstap
 10. Liberalisme
 11. Mamas for Africa
 12. Congo
 13. WK Schaken

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.