Ga meteen naar video
Meer van dit programma

Terugblik op de week van 29 november tot 5 december

We hebben het uitgebreid over de verscherpte coronamaatregelen die het Overlegcomité vrijdag heeft bekendgemaakt. We praten met Vooruit-voorzitter Conner Rousseau over de ‘teleurstelling’ bij zijn minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. En we hebben het over het filmpje op social media van acteur Mathijs Scheepers, die daarin als kritische burger een fictieve minister van Volksgezondheid aanspreekt.

Volstaan de nieuwe maatregelen en is er genoeg draagvlak voor? Vragen voor motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste en voor microbioloog Herman Goossens. En hoe bedreigend is de nieuwe omikronvariant?

Hoe pakken onze Duitse buren de pandemie aan? We hebben een videogesprek met de Vlaamse dokter Hugo Van Aken in Keulen.

Intussen staat onze zorgsector op omvallen, de bedden op Intensieve liggen vol. Dominique Benoît is hoofd Intensieve Zorg van het UZ Gent. En door de vele covidbesmettingen kraakt ook de thuiszorg in haar voegen, getuigt Ann Demeulemeester van Familiehulp. Hoe houden de zorgverstrekkers dit allemaal vol?

De strengere maatregelen voor het onderwijs stemmen weinigen tevreden. Directrices Karin Heremans en Katleen Van Lemmens steken hun mening niet onder stoelen of banken.

De cultuur- en eventsector moet opnieuw grote offers brengen. Regisseur Stany Crets (Winterrevue, The sound of music) is woedend, ook directeur van De Munt Peter De Caluwe wil de beslissing over maximum 200 toeschouwers niet aanvaarden.

En wat te denken over de politieke aanpak en daadkracht de voorbije weken? Drie Overlegcomités kort na elkaar, stevig politiek geruzie zowel in de Kamer als op het Overlegcomité. Het oogde allemaal niet zo fraai. We hebben het erover met CD&V-voorzitter Joachim Coens. Aansluitend debatteren we met fractieleiders Peter De Roover (N-VA) en Barbara Pas (Vlaams Belang).

Onze muzikale gast deze week is Sylvie Kreusch. ’Montbray’ is haar debuutalbum en ze heeft vier MIA-nominaties te pakken.

De zevende dag Seizoen 2021 Afl.34 van 36 118 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Talkshows Nieuws en actua

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

 1. Overlegcomité
 2. Coronabarometer
 3. Coronamaatregelen
 4. Meer geld voor de zorg?
 5. Sociale noodindex
 6. Coronamaatregelen
 7. Zorg onder druk
 8. Thuiszorg
 9. Sylvie Kreusch
 10. Onderwijs
 11. Sinterklaas
 12. Cultuursector
 13. Sylvie Kreusch
 14. Coronamaatregelen
 15. Overlegcomité
 16. Coronabarometer
 17. Coronamaatregelen
 18. Congres CD&V
 19. Overlegcomité
 20. Coronabarometer
 21. Coronamaatregelen
 22. Coronaprotest

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.