Naar video Naar audiodescriptie
Meer van dit programma

Terugblik op de week van 10 tot 16 januari

De politieke partijen houden hun jaarlijkse Nieuwjaarsrecepties. De energieprijzen staan overal hoog op de politieke agenda. Groen-voorzitter Meyrem Almaci is onze gast.   

Hoe kan de energiefactuur naar omlaag, daarover debatteerde de Kamer deze week. Een debat met Kamerleden Bert Wollants (N-VA), Melissa Depraetere (Vooruit), Leen Dierick (CD&V) en Peter Mertens (PVDA).   

Omikron doet veel nieuwe vragen rijzen over onze aanpak van de coronapandemie. Gaan we door met vaccineren en dus ook een vierde prik? Wat met de kindervaccinaties? We praten met Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V).   

De ondertekenaars van het Wintermanifest hebben scherpe kritiek op het coronabeleid en de werking van de GEMS. Twee leden van de GEMS, Marc Van Ranst en Maarten Van Steenkiste, gaan in debat met Rik Torfs en Inge Van Trimpont, twee van de ondertekenaars van het manifest.   

We hebben het met MNM-DJ Laurens Luyten over hoe Stromae zijn nieuwe single ’L’enfer’ lanceerde in het journaal van TF1. Of hoe zwarte gedachten plots bespreekbaar werden bij een miljoenenpubliek. Ook met onze muzikale gast Yong Yello hebben we ’t erover.   

Donald Trump laat zich opnieuw horen, op een rally in Florence, Arizona. Björn Soenens is voor VRT NWS ter plaatse.   

Ook het avontuur van toptennisser Novak Djokovic in Australië volgen we. Correspondente Eveline Masco en Sporza-tenniskenner Dirk Gerlo geven hun kijk op de hele zaak.

De zevende dag Zondag 16/01 118 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Talkshows Nieuws en actua

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

 1. Energie
 2. Energiefactuur
 3. Stromae
 4. Mentaal welzijn
 5. Yong Yello
 6. Kindervaccinatie
 7. Booster
 8. Verplichte vaccinatie
 9. Wintermanifest
 10. Rally Trump
 11. Djokovic
 12. Australian Open

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.