Naar video Naar audiodescriptie
Meer van dit programma

Terugblik op de week van 31 januari tot 6 februari

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau is onze gast. De energiefactuur (doet de regering wel genoeg?) en de coronamaatregelen (kan er nu niet snel versoepeld worden?) staan op het menu.

De regering-De Croo bereikte met veel moeite een compromis om de energiefactuur lichter te maken. Meteen klonk de kritiek dat het niet genoeg was. Een debat tussen Jasper Pillen (Open VLD), Danny Van Assche (Unizo) en Tanja Nuelant (Gezinsbond).

Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) licht de energieplannen van de Vlaamse Regering toe. Kon het ook hier niet iets meer zijn?

Er is opnieuw een Overlegcomité in aantocht en de roep om versoepelingen klinkt alweer erg luid. Een debat tussen Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V), Geert Molenberghs (GEMS), Margot Cloet (Zorgnet Icuro) en Tijl De Bie (Wintermanifest). Steven Van Belle (creatief directeur Fuse) vertolkt de stem van het nachtleven.

De STIP IT-actie tegen pesten van Ketnet is terug. Kinderen zetten vier stippen op hun hand om te tonen dat ze tegen pesten zijn. Gloria Monserez is boegbeeld van de campagne en ook Radio2-Inspecteur Sven Pichal zet er zijn schouders onder. Want dat pesten ook bij volwassenen voor problemen zorgt, bewijst een recent pestgeval bij BASF.

De internationale spanning rond Oekraïne houdt aan, ook al is de Russische president Poetin nu op bezoek in Peking. We interviewen de ambassadeur van Rusland Alexander Tokovinin. Journalist Jan Balliauw geeft duiding.

Tijdens de uitzending volgen we de prestaties van schaatser en medaillekandidaat Bart Swings op de Winterspelen in China.

Muzikale gast op ons podium is Yevgueni, er is een nieuw album klaar.

En zondagavond begint de psychologische trillerreeks ‘Twee zomers’ op Eén. Actrices Ruth Becquaert en Tine Roggeman vertolken hetzelfde personage met een generatie verschil.

De zevende dag Seizoen 2022 Afl.5 van 11 118 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Talkshows Nieuws en actua

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

 1. Reddingsactie Marokko
 2. Energiefactuur
 3. Coronamaatregelen
 4. Energiefactuur
 5. Energie
 6. Stikstof
 7. PFOS-commissie
 8. Yevgueni
 9. Coronacrisis
 10. Coronabarometer
 11. Versoepelingen
 12. Covid Safe Ticket
 13. Winterspelen
 14. Stip It ::
 15. Yevgueni
 16. Russische dreiging
 17. 'Twee zomers'

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.