Ga meteen naar video
Meer van dit programma

Terugblik op de week van 2 tot 8 mei

We hebben het uitgebreid over De Stemming 2022: onze politieke peiling toont onder meer CD&V op een dieptepunt, voorzitter Coens kondigt zijn vertrek aan, Sammy Mahdi staat klaar voor de opvolging. Het politieke centrum loopt leeg. Een gesprek met minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). We debatteren over de peiling en de vraag of een politieke herverkaveling zich opdringt met Valerie Van Peel (N-VA), Kristof Calvo (Groen) en Melissa De Praetere (Vooruit).   

Het proces Sanda Dia ligt voor maanden stil, hoe kijken de Reuzegommers vanuit de beklaagdenbank naar dit uitstel? John Maes en Joris Van Cauter, de advocaten van Flodder, Randi en Remork,  komen langs.   

9 mei is voor het Poetin-regime een belangrijke dag. De viering van het einde van WO II moest samenvallen met de overwinning in Oekraïne. Dat zal niet lukken, maar lanceert Rusland dan een nieuw offensief? We praten met oud-secretaris-generaal van de NAVO Jaap de Hoop Scheffer. Bijzondere gast zondag is de ambassadeur van Oekraïne, Oleh Shamshur. En dan is er nog het verhaal van Renate Degryse die op Moederdag haar zoon Wessel ‘terugkrijgt’. Hij reisde naar de Krim om zijn vriendin op te halen en kwam toen in Russische gevangenschap terecht.   

Opera Ballet Vlaanderen brengt een hedendaagse opera-creatie gebaseerd op de roman ‘De bekeerlinge’ van Stefan Hertmans. Componist Wim Henderickx en koorzangeres Mireille Malabuna zijn te gast.   

Belangrijke wedstrijd voor de titelstrijd in de Champion’s Play-offs: Union speelt thuis tegen Club Brugge. Een sportieve vooruitblik vanuit het Joseph Marienstadion.   

Muzikale gaste op ons podium is K.Zia.

De zevende dag Zondag 08/05 118 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Talkshows Nieuws en actua Beschikbaar tot dinsdag 07/06

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

  1. Oorlog in Oekraïne
  2. CD&V
  3. De Stemming
  4. K.ZIA
  5. Proces Sanda Dia
  6. Moederdag/Ouderdag
  7. Oorlog in Oekraïne
  8. Champions' Play-offs
  9. De bekeerlinge

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.