Naar video Naar audiodescriptie
Meer van dit programma

Terugblik op de week van 16 tot 22 mei

Krijgt de Vivaldi-regering nog iets beslist? Bijvoorbeeld: wat met het voorstel om ons defensiebudget op te trekken tot 2% van het BBP? En krijgt de Vlaamse regering nog iets voor mekaar? Bijvoorbeeld: wat met het aartsmoeilijke stikstofdossier? N-VA-voorzitter Bart De Wever is te gast.

Liberalen en groenen laten binnen de coalitie een verschillend geluid horen over de verhoging van het defensiebudget. Een debat tussen Jasper Pillen (Open VLD) en Wouter De Vriendt (Groen).

Comfortabel wonen is voor veel mensen een onbereikbare droom geworden. Een geschikt en betaalbaar huis of appartement kopen of huren is lastig. We laten kijkers hun verhalen voorleggen aan Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA). Ook een vastgoedmakelaar en een projectontwikkelaar komen aan het woord.

Ihor Vitenko is een wondzorgspecialist van Oekraïense origine. Hij organiseerde vanuit ons land medische hulp voor Oekraïne en ging ter plekke wekenlang helpen om gewonden te verzorgen. Dit weekend komt hij terug naar huis, Ihor doet zijn verhaal in de studio van de Zevende Dag.

De Amerikaanse klokkenluider en oud-legeranalist Chelsea Manning is in het land. Manning lekte geheime documenten naar WikiLeaks over mogelijke oorlogsmisdaden van het Amerikaanse leger in Irak en Afghanistan. Na zeven jaar cel kreeg Manning gratie van president Obama. In Brussel spreekt ze op een internationale conferentie over privacy en gegevensbescherming. Een exclusief gesprek in de Zevende Dag.

Extreme droogte en hongersnood in Somalië, Ethiopië en Kenia. De toestand is alarmerend, wat kan ons land doen? Een vraag voor Meryame Kitir, minister van Ontwikkelingssamenwerking (Vooruit).

Merijn Geerts won de loodzware loopwedstrijd ‘Backyard Masters’. En Mathieu Bonne liep 8 triatlons in evenveel dagen. Hoe diep kan je gaan?

Muzikale gasten zijn Koen en Kris Wauters van Clouseau. ‘Jonge wolven’ is de titel van hun nieuwe album.

De zevende dag Zondag 22/05 119 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Talkshows Nieuws en actua

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

 1. Stikstof
 2. Vivaldi
 3. Defensie
 4. Oorlog in Oekraïne
 5. Clouseau
 6. Wonen
 7. Ultrasporters
 8. WikiLeaks
 9. Privacy
 10. Hongersnood
 11. Clouseau

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.