Naar video Naar audiodescriptie
Meer van dit programma

Terugblik op de week van 13 tot en met 19 juni

De discussie over koopkracht staat hoog op de politieke agenda en de regering-De Croo pakt uit met een ‘Arbeidsdeal’. Wat vindt MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez hier allemaal van? En maandag betogen de vakbonden ABVV, ACV en ACLVB voor meer koopkracht: ze willen dat de lonen opnieuw kunnen stijgen. Miranda Ulens (ABVV) en Pia Stalpaert (ACV) komen naar de studio.

Ook in de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen is koopkracht een belangrijk thema. Een stand van zaken van onze reporter in Parijs, Steven Decraene.

We vroegen onze kijkers om al hun vragen voor minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) in te sturen en dat hebben ze in groten getale gedaan. We hebben het over de eindtermen en het niveau van ons onderwijs, de werkdruk en het lerarentekort, zij-instromers én… het plezier van het lesgeven. En: is de zomervakantie inkorten een goed idee? Vragen worden door de kijkers live in de studio aan minister Weyts voorgelegd.

Boetsja, een voorstad van Kiev, is het symbool geworden van de gruwel van de oorlog in Oekraïne. De beelden van straten bezaaid met lichamen gingen de wereld rond, burgers die door het Russische leger doelbewust werden afgeslacht. Wij hadden een lang videogesprek met de burgemeester van Boetsja, Anatolii Fedoruk. De stad is met weinig middelen begonnen aan de heropbouw, een hele reeks Europese steden (Gent bijvoorbeeld) staan klaar om concreet te helpen.

Volgende week start het WK 3x3 basketbal op de Groenplaats in Antwerpen. Onze mannenploeg werd vorige zomer nog vierde op de Olympische Spelen. Basketters Nick Celis en Julie Vanloo komen langs.

STROOM is een festival waar kunstenaars hun stem in het klimaatdebat laten horen. Jef Neve en Kapitein Winokio doen mee.

Singer-songwriter ILA is onze muzikale gaste. Eerst speelde ze bij Bluai, nu gaat ze solo.

De zevende dag Zondag 19/06 118 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Talkshows Nieuws en actua Beschikbaar tot dinsdag 19/07

Fragmenten

Bekijk een specifiek fragment binnen deze video:

 1. Budget defensie
 2. Energieprijzen
 3. Crucke
 4. Koopkracht
 5. Parlementsverkiezingen Frankrijk
 6. Oorlog in Oekraïne
 7. ILA
 8. WK 3x3 basketbal
 9. Onderwijs
 10. ILA
 11. Stroom

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.