Ga meteen naar video

Rudi ontmoet een extreemrechtse jongeman die neonazigadgets verkoopt

Rudi Vranckx trekt de handrem van z'n motorhome voor het eerst op in Schengen. Een symbolische plek voor de opening van de grenzen van Europa. Mensen uit Luxemburg, Duitsland en Frankrijk gaan dagelijks de grens over om familie te bezoeken of om een boodschap te doen. Voor het eerst in 35 jaar ging dat plots niet meer, door COVID-19.

Van Luxemburg gaat het verder naar Frankrijk. Waar champagnehuizen de export in elkaar zagen stuiken. En waar op de kerkhoven van de Eerste Wereldoorlog niet alleen soldaten liggen die gesneuveld zijn door een bom of een kogel. Er zijn er ook die geveld zijn door een ander virus: de Spaanse griep. De geschiedenis herhaalt zich.

In Duitsland stopt Rudi in Freiburg. Een groene stad. Letterlijk en figuurlijk. Is dit de stad van de toekomst? En rijden we binnenkort allemaal elektrisch? Bij Volkswagen in Zwickau hebben ze de omslag al gemaakt. Rudi is een van de eerste journalisten die een rondleiding krijgt langs de gloednieuwe productielijn van de toekomstige elektrische modellen.

Rudi praat ook met Bodo Schiffmann, arts en een populaire coronascepticus in Duitsland. Hij gelooft niet in het virus. Zijn YouTubekanaal is immens populair en ook zijn vers opgericht politieke partij groeit zienderogen.

Nog in Duitsland ontmoet Rudi een extreemrechtse jongeman die neonazigadgets verkoopt. De eindbestemming van deze aflevering is Dachau. Het eerste grote concentratiekamp. René, een van de laatste Belgische getuigen, doet zijn verhaal.

Een zomer als geen andere Seizoen 1 Aflevering 1 54 min Favoriet Later kijken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Human Interest Docu Nieuws en actua

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.