Ga meteen naar video
Meer van dit programma

Conner Rousseau

Eric Goens verwelkomt deze week Conner Rousseau in Het huis. De Vooruit-voorzitter vond een gaatje in zijn drukke agenda om vierentwintig uur te ontspannen en in zijn ziel te laten kijken. 

In Sint-Niklaas, waar de achtentwintigjarige partijvoorzitter nog inwoont bij zijn moeder, heeft Eric al direct een onaangename verrassing voor Conner: vierentwintig uur lang moet hij zijn gsm in een kluisje leggen. “Want je bent eraan verslaafd”, verklaart Eric. “Nee", pareert Conner, "dat klopt niet. Ik moet gewoon een beetje kunnen werken. Ik vind dat ‘grellig’. Als er iets gebeurt, kan ik niet opnemen.” Maar in Het huis gelden de regels van Eric en dus moet Conner een dag lang in digitale quarantaine. 

Bij aankomst in het huis wordt Conner meteen verrast met een brief en unieke beelden uit 2003 toen hij kinderminister van Kinderrechten en Welzijn werd. “Oh, dat haar! En die flaporen”, lacht Conner. 

Dat Conner Rousseau al op jonge leeftijd zijn eerste stappen zette in de politiek, is niet verrassend. De Vooruit-voorzitter komt immers uit een familie waar politiek en socialisme altijd een grote rol hebben gespeeld. Conners overgrootmoeder Maria was senator, zijn grootmoeder Cecile zat in de vrouwenbeweging en de gemeentepolitiek, en moeder Christel was in 2010 burgemeester van Sint-Niklaas. 

Maar ook Conners vader John was sociaal geëngageerd. John Rousseau is tientallen jaren directeur geweest van De Barkentijn, een jeugdvakantiecentrum van de Socialistische Mutualiteit. “Mijn pa heeft heel zijn leven opgeofferd aan sociale vakanties en aan De Barkentijn. Vanuit zijn organisatie heeft hij een impact gehad op heel veel levens. Al was dat wel ten koste van zijn gezin.” 

Conner stelt zich volledig open in Het huis en gaat geen vraag uit de weg. Is het premierschap het ultieme doel? Welke oud-leraar heeft een exemplaar gekregen van zijn boek? Hoe gaat hij om met de vele kritiek?

Het huis Seizoen 7 Afl.5 van 8 58 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Human Interest Beschikbaar tot dinsdag 20/12

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.