Ga meteen naar video

De Seks van de sterkste

De hashtag #MeToo veroverde in 2017 de wereld. Vrouwen zochten letterlijk en figuurlijk steun bij elkaar om mannen aan te spreken op seksueel grensoverschrijdend gedrag. De ongelijkheid tussen man en vrouw was blijkbaar nog steeds niet beslecht. Sterker nog, het lijkt erop dat vrouwenrechten wereldwijd juist afbrokkelen.

En toch, #MeToo heeft in veel gevallen gerechtigheid gebracht, maar het kan ook gruwelijk misgaan. In deze aflevering zien we de #MeToo-beweging als verdediging, maar ook als medogenloos wapen in een steeds vrouwonvriendelijker wereld. Met de Franse journaliste Tristane Banon die in 2011 de oppermachtige IMF baas Dominique Strauss Kahn ten val bracht. #MeToo ten spijt, waait er in Italië duidelijk een neoconservatieve wind en verworven vrouwenrechten zoals abortus staan onder druk.

De gynaecoloog en feministe van het eerste uur Elisabetta Canitano ziet het met lede ogen aan. Metoo zou tot een nieuwe feministische golf moeten leiden in haar ogen. In Zweden weet de beroemde operazangeres Anne Sofie den Otter echter dat #metoo ook tot een heksenjacht kan leiden. Het kostte haar valselijk beschuldigde man het leven.

In Europa Seizoen 2 Afl.12 van 20 Later kijken Favoriet
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Docu Nog 2 dagen beschikbaar

Hallo

Profiel Hulp nodig?

VRT-Profiel

Dag Gebruiker,

Je bent aangemeld met je VRT-Profiel.

Hallo

Aanmelden Registreren Hulp nodig?

Aanmelden

Kijk naar het beste van VRT, helemaal gratis!

Nog geen VRT-Profiel?

Registreren

Registreer je helemaal gratis om te genieten van het beste van VRT!

Heb je hulp nodig bij het registreren?

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.