Ga meteen naar video

CTRL, ALT, Delete

Google ligt onder vuur, omdat het bedrijf het niet zo nauw neemt met onze privacy. Toch maken we dankbaar gebruik van diensten als Google Street View. Je laat het oranje mannetje bungelen boven de plek die je nader wilt bekijken en je kunt bijna de woonkamer bewonderen.

Behalve in Duitsland. De Duitsers maakten het Google zo moeilijk, dat het bedrijf het opgaf om het land in kaart te brengen. Het is geen toeval dat juist Duitsers hun privacy met hand en tand verdedigen.

De recente Duitse geschiedenis leert dat data in verkeerde handen levensgevaarlijk kunnen zijn. Een aflevering over data en hoe die zowel in het nadeel als het voordeel van burgers kunnen uitpakken.

Met de burgemeester van het stadje Molfsee dat als eerste de strijd met de techgigant aanging, de tekstschrijver van een schlagerlegende die het recht op privacy bezong, een oud-Stasimedewerker die eerst zijn medeburgers voor de overheid bespiedde, maar nu alles op alles zet om data veilig te stellen, zodat de staat in bedwang gehouden kan worden.

En een Syriër die het net afschuimt om bewijsmateriaal tegen Assad te vinden, voor ze door cleaners van Google verwijderd worden.

In Europa Seizoen 2 Afl.13 van 20 Later kijken Favoriet
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Docu Nog 3 dagen beschikbaar

Hallo

Profiel Hulp nodig?

VRT-Profiel

Dag Gebruiker,

Je bent aangemeld met je VRT-Profiel.

Hallo

Aanmelden Registreren Hulp nodig?

Aanmelden

Kijk naar het beste van VRT, helemaal gratis!

Nog geen VRT-Profiel?

Registreren

Registreer je helemaal gratis om te genieten van het beste van VRT!

Heb je hulp nodig bij het registreren?

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.