Ga meteen naar video

De gesmoorde Revolutie

Op 1 december 2018 staat Parijs in brand. De inmiddels fameuze gele hesjes vieren hun woede bot op overheidsgebouwen, dure auto's en de oproerpolitie. Het vonkje voor de brand is een verhoging van de brandstofprijs, maar de onvrede over de almaar verslechterde situatie voor de onderklasse vormt de smeulende voedingsbodem. Anderhalf jaar later is het elan uit de beweging.

In deze aflevering staan de gele hesjes van de Noord-Franse stad Amiens centraal. De harde kern wordt gevormd door twee vrouwen die vurig blijven verlangen naar een radicale omwenteling, ook al ging een van hen knock-out in een gevaarlijke confrontatie met de politie. Maar de mensen voor wie zij opkomen, hebben het vaak al opgegeven. Patrick die zijn vingers verloor in een persmachine, Jérôme die een bokscarriere misliep omdat hij lange uren moest maken om rond te komen.

Toch trekt een klein clubje gele hesjes vanuit Amiens vlak voor de lockdown voor een laatste keer naar Parijs. Wat 200 jaar geleden lukte door de Bastille te bestormen, moet ook nu kunnen door het Elysée in de fik te zetten. La Révolution!

In Europa Seizoen 2 Afl.14 van 20 Later kijken Favoriet
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Docu Nog 2 dagen beschikbaar

Hallo

Profiel Hulp nodig?

VRT-Profiel

Dag Gebruiker,

Je bent aangemeld met je VRT-Profiel.

Hallo

Aanmelden Registreren Hulp nodig?

Aanmelden

Kijk naar het beste van VRT, helemaal gratis!

Nog geen VRT-Profiel?

Registreren

Registreer je helemaal gratis om te genieten van het beste van VRT!

Heb je hulp nodig bij het registreren?

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.