Ga meteen naar video
Meer van dit programma

Museum Mayer Van Den Bergh, Antwerpen

Op nauwelijks 10 jaar tijd verzamelt Fritz Mayer van den Bergh  (1858-1901) zo’n 6000 kunstobjecten. Na zijn plotse dood in 1901 blijft moeder Henriëtte achter met een onvervulde wens van haar zoon: een museum om zijn adembenemende collectie tentoon te stellen. In 1904 vervult Henriëtte die wens.

Wie het museum bezoekt, stapt een wereld binnen vol schilderijen, retabels, beeldhouwwerk, handschriften en wandtapijten. Stuk voor stuk opgesteld in een sfeervol interieur vol delicate, kleine kunstschatten. Je voelt er de geestdrift en het kennersoog van Fritz en de onvoorwaardelijke liefde van een moeder voor haar zoon.

Carl Depauw, de directeur Museum Mayer van den Bergh, begenadigd verteller en specialist 16de en 17de-eeuwse Antwerpse kunst, vertelt honderduit over de collectie en de kunst van het verzamelen. Absoluut topstuk is 'De dulle griet' van Pieter Bruegel de Oude. Fritz tikte het schilderij indertijd voor slechts 488 Belgische frank op de kop en nu is het doek hét uithangbord van het Museum.

Museum Tour Seizoen 2 Aflevering 1 11 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Docu Cultuur

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.