Naar video Naar audiodescriptie
Meer van dit programma

Nationale feestdag

Op 21 juli viert België zijn Nationale Feestdag. Normaal schouwt koning Filip de troepen in de Wetstraat om daarna plaats te nemen op de tribune van het Paleizenplein. Maar het klassieke defilé kan natuurlijk niet doorgaan, gezien de gezondheidsvoorschriften. Op het Paleizenplein zal de koning en maximaal 200 genodigden een ceremonie bijwonen. Er is geen ander publiek, geen feest in het park, geen vuurwerk. De ceremonie staat in het teken van 75 jaar vrede met o.a. een historische stoet van voertuigen.

Ook wordt hulde gebracht aan de coronaslachtoffers en de zorgverleners. Er zullen verschillende muzikale voorstellingen live plaatsvinden op symbolische plekken in België (o.a. van Ozark Henry in Oostende en Alice On the Roof in het MAS in Antwerpen) om ons land en onze artiesten in de schijnwerpers te zetten. Ook daar kan er maar een zeer beperkt publiek toegelaten worden.

In de VRT-studio becommentarieert journalist Jens Fransen met historicus Mark Van de Wijngaert en journaliste Katty Allaert, die regelmatig verslag bracht over corona, de ceremonie. Journaliste Pascale Mertens brengt verslag uit vanop het Paleizenplein.

 

Nieuws en actua 2020 125 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.