Ga meteen naar video
Meer van dit programma

Kindermisbruik online

We delen ons hele leven online. Foto's van onze dagelijkse bezigheden, van onze reizen, van onszelf en onze kinderen worden instant gedeeld. Met vrienden en familie, maar soms ook met wildvreemden.

Reporter Thomas De Graeve onderzocht voor Pano wat er met foto's van jeugdbewegingen, sportverenigingen en scholen gebeurt. We kwamen erachter dat foto's van onze kinderen belaagd worden, gekaapt worden en terechtkomen op websites waar we onze kinderen niet willen zien opduiken.

We zoeken ook contact met de personen die actief op zoek gaan naar deze content en die op die manier meer en meer afglijden in de donkere wereld online. Een wereld ook die sinds de komst van sociale media exponentieel is gegroeid.

Nog nooit waren er zoveel meldingen, aanhoudingen en vervolgingen voor het delict downloaden en verspreiden van kinderporno. Sociale media blijken de accelerator.

Pano onderzocht en vond hoe snel je via de meest bekende sociale media in contact kan komen met illegaal materiaal. En hoe politie en justitie steeds meer hun tanden stukbijten op nieuwe technologieën. Zit je met vragen na het zien van deze aflevering?

Bij Tele-Onthaal kan je terecht voor een anoniem gesprek op het telefoonnummer 106 of via www.tele-onthaal.be.

Pano Seizoen 2019 Aflevering 16 39 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Docu Langer dan een jaar beschikbaar

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.