Naar video Naar audiodescriptie
Meer van dit programma

Te huur/te duur

Er woedt een wooncrisis. In het goedkoopste segment van de huurmarkt is de vraag enorm. Maar het aanbod is te klein en voldoet vaak niet aan de geldende woonnormen. Een jaar lang volgde Pano een aantal mensen in hun zoektocht naar een nieuwe thuis.

De verwarmingsketel van Ronnie is stuk, maar de huisbaas wil hem niet laten repareren. Het gebouw waar hij in woont, is ongeschikt verklaard. Het is koud bij Ronnie, de schimmel staat op de muren. Ilse slaapt met haar opgroeiende zoon op één kamer. Ze zoekt iets met twee slaapkamers, maar loopt het telkens mis. An en Andrew vormen een nieuw samengesteld gezin. Ze wonen in een oud huis dat door enkel glas moeilijk te verwarmen is. Verwarming lijkt een dagtaak geworden.

Het zijn allemaal mensen met een beperkt budget die in aanmerking komen voor een sociale woning. De sociale woningmarkt heeft echter lange wachtlijsten, van 150.000 mensen. Noodgedwongen gaan zij zoeken op de private huurmarkt. Maar met een budget van 500 à 600 euro vind je tegenwoordig bijna geen woonst meer.

Een reportage van Jan Konings, Hans Bontinck en Isabeau Cooman. Eindredactie: Sara Van Boxstael en Pascal Seynhaeve.

Pano Seizoen 2021 Aflevering 2 38 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Nieuws en actua Docu Langer dan een jaar beschikbaar

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.