Ga meteen naar video

Stilte na de storm

Donderdag 18 augustus, 65.000 mensen beginnen in Kiewit onder een stralende zon aan de eerste festivaldag van Pukkelpop. Rond kwart over zes kleurt de hemel gifgroen, regen en hagel vallen met bakken uit de lucht, de wind speelt met alles wat los of vast zit. "Het was alsof een reus met zijn voet over het festivalterrein schopte," zegt een van de aanwezigen.

Wat een feest had moeten zijn, wordt een ramp, waarbij uiteindelijk vijf mensen zullen omkomen en 350 mensen gewond raken. 

De tol van de ramp was bijzonder zwaar voor twee groepen van jonge mensen uit Hamme. In de ene groep kwam één meisje om en werd een andere zwaargewond toen een lichtpaal neerkwam op de tent waarin ze schuilden. De andere groep vrienden was naar de Proximus-tent gevlucht, waarop een boom is neergekomen. Eén van de vrienden kreeg de lichtbalk van de tent op zijn hoofd en is zwaar verlamd. Hoe hebben zij de ramp en de uren en dagen die erop volgden beleefd? Hoe kijkt de vader van het overleden meisje terug op die rampzalige avond? Een reconstructie. 

Een reportage van Phara de Aguirre.

Panorama Seizoen 2011 Afl.46 van 53 49 min Favoriet Later kijken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url

Deze video is beschikbaar op 1 juli 2021 om 06:00.

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.