Ga meteen naar video
Meer van dit programma

Things Fall Apart (Chinua Achebe)

De Nigeriaanse auteur Chinua Achebe (° 1930) schreef 'Things Fall Apart' in 1958. Het verhaal gaat over een Afrikaans dorp dat in contact komt met de "witte man" en daar probeert mee om te gaan. Het boek begint als een vrolijk deuntje en eindigt als een machete.

'Things Fall Apart' wordt beschouwd als de eerste en belangrijkste `African Novel'. Het is ook nu nog een van de meest gelezen Afrikaanse romans. Maar het is meer dan alleen maar Afrikaans; het is zonder meer wereldliteratuur.

'Things Fall Apart' refereert naar het uiteenvallen van de traditionele dorpsstructuren en levenswijzen in Nigeria, maar dat was pas het begin van de ellende. Twee jaar na de publicatie werd Nigeria onafhankelijk en acht jaar daarna werden de Igbo's massaal uitgemoord in een genocide die zou leiden tot de Biafra-oorlog. De Igbo's of Ibo's zijn de Nigeriaanse stam waartoe ook Achebe en de personages van 'Things Fall Apart' behoren.

Deze aflevering van Paper Trails gaat onder meer op zoek naar een verklaring voor het feit dat Nigeria zo veel grote kunstenaars heeft voortgebracht. Hendrik Willemyns trok naar de Nigeriaanse steden Lagos en Awka en praat er met de bekende auteur Ben Okri en met Jimi Solanke, die een populair tv-programma presenteerde, waarin hij verhalen voor kinderen vertelde. Hendrik kreeg ook een interview-audientie bij een Igbo-koning: his royal highness Gibson Nwosu, the eze Ubu van Awka (hoofdstad van de Igbo's).

Paper trails Seizoen 1 Afl.2 van 6 31 min
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Docu Cultuur

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.