Philippe Van Snick - De poëzie van het systeem

Video player inladen ...
Logo van canvas Philippe Van Snick - De poëzie van het systeem De kunstenaar van het nieuwe VRT-gebouw
lees minder

Deze docu is een portret van Philippe Van Snick, waarin Philippe zelf vertelt over zijn werk en de verschillende stappen en (zij)wegen in zijn carrière.

 

De VRT startte in september 2017 een uitgebreide zoektocht naar een kunstenaar voor de realisatie van een kunstopdracht voor haar nieuwe gebouw.

 

Begeleid door de kunstcel van het departement Cultuur van de Vlaamse overheid en door twee externe artistiek deskundigen, koos de VRT-jury voor Philippe Van Snick (Gent, 1946).

 

Philippe Van Snick speelde in op de basiselementen van de opdracht. Daarin werd een artistieke interpretatie gevraagd bij de tuinkamers die deel uitmaken van het architecturaal ontwerp van Robbrecht & Daem en Dierendonckblancke Architecten.

 

Van Snicks voorstel is een compositie van kleurrijke, driedimensionale, tienhoekige objecten die zullen interageren met de zuidgevel van het nieuwe VRT-gebouw. Daarbij vindt de artiest een evenwicht tussen de eigen beeldtaal en de vraag van de VRT.