Ga meteen naar video

Heliopolis

In de tweede aflevering stort Sven Speybrouck zich in een exotisch avontuur. Dat begint bij Egyptische sfinxen in het park van Edingen. Sven ontdekt bovendien dat enkele wanden in het achterliggende kasteel versierd zijn met hiërogliefen.

Het kasteel was ooit eigendom van de familie Empain. De vooraanstaande Belgische industrieel Edouard Empain had blijkbaar een bijzondere fascinatie voor Egypte en de Egyptische cultuur. Dat blijkt nergens meer dan in de Egyptische hoofdstad zelf. Daar creëerde baron Empain een hele nieuwe voorstad: Heliopolis of de 'stad van de zon'. Ze stond vol exotische gebouwen in de meest fantastische bouwstijlen: een mix van Oosterse, Arabische en Europese architectuur.

Sven gaat op zoek naar wat is overgebleven van de grote droom van de visionaire baron Empain. Onderweg houdt hij halt in Parijs, waar hij zich vergaapt aan het prachtige metronetwerk. Ook daarvan was baron Empain de drijvende kracht. Tot slot maakt Sven kennis met Edouard-Jean, de kleinzoon van de beroemde baron. Die geeft hem en ons een exclusieve kijk op het onwaarschijnlijke verhaal van zijn grootvader.

Publiek geheim Seizoen 3 Afl.2 van 8 25 min Favoriet Later kijken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Whatsapp Deel via E-mail Kopieer url
Docu Langer dan een jaar beschikbaar

Feedback

Sluit Login Venster

Er is geen feedback survey actief.