Terzake

Deze Video is niet meer beschikbaar. Waarom?
Logo van canvas Terzake Het schandaal teveel voor Geert Versnick
lees minder

Zijn hotelverblijven in Bangkok hebben Geert Versnick (Open Vld) de das omgedaan. Jarenlang zou de gedeputeerde van Oost-Vlaanderen tussenstops gemaakt hebben in Thaise hoofdstad, terwijl zijn collega’s rechtstreeks naar de eindbestemming van de economische missies in Vietnam en China reisden. Bij ons reageert Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten.

 

Morgen is het 11 juli en viert Vlaanderen haar feestdag. De uitgelezen kans om een staat op te maken. Zit Vlaanderen op koers? Pieterjan De Smedt volgt de speech van Vlaams Minister-President Geert Bourgeois en bij ons zit de voorzitter van het Vlaams parlement Jan Peumans (N-VA). Baby

 

Charlie De Britse Charlie Gard is 11 maanden oud, doof, verlamd en terminaal ziek maar niet uitbehandeld. Dat is althans waar de ouders van de baby steevast in geloven. Het Londense ziekenhuis waar Charlie nu verblijft denkt er anders over. Amerikaans president Donald Trump heeft zijn hulp al aangeboden en ook het Vaticaan wil de kleine Charlie helpen behandelen. Mag de baby straks richting VS vertrekken voor een experimentele behandelingen of niet? Lauwke Vandendriessche zocht het uit.