Terzake

Deze Video is niet meer beschikbaar. Waarom?
Logo van canvas Terzake Waalse politieke crisis
lees minder

Hoe moet het verder met de politiek in Franstalig België? Sinds het Samusocial-schandaal wil cdH niet meer samenwerken met de PS, maar een nieuwe coalitie met MR, Ecolo en DéFi is er nog altijd niet. Pieterjan De Smedt vat de moeizame coalitiegesprekken samen en in de studio reageert Zakia Khattabi, co-voorzitster van Ecolo.

 

Amper een week na zijn bezoek aan Polen en Duitsland is Donald Trump opnieuw in Europa, deze keer in Frankrijk. Morgen zal hij samen met de Franse president Macron aanwezig zijn op de plechtigheden voor de Franse nationale feestdag. Steven Decraene volgt de gemeenschappelijke persconferentie in Parijs en blikt vooruit op ‘quatorze juillet’.

 

Precies 50 jaar geleden speelde zich één van de meest dramatische gebeurtenissen af in de geschiedenis van de Tour de France. Op 13 juli 1967 sterft de Britse renner Tom Simpson op de Mont Ventoux door een dodelijke mix van vermoeidheid, hitte, alcohol en amfetamines. Thomas De Graeve ging praten met een Belgische mecanicien uit de Tour van ’67 die alles van dichtbij zag gebeuren, hij vertelt over de noodlottige dag.