Terzake

Deze Video is niet meer beschikbaar. Waarom?
Logo van canvas Terzake Wat vindt de Vlaamse bouwmeester over Antwerpen?
lees minder

De discussie in Antwerpen over bouwheren en beleidsmakers is nog niet uitgewoed. Terzake praat in de studio met Filip Dewinter, gemeenteraadslid voor Vlaams Belang. Ook Leo Van Broeck, Vlaams bouwmeester, reageert op de zaak. En Knack-hoofdredacteur Bert Bultinck maakt een politieke analyse.

 

Op Lampedusa spoelden de voorbije jaren vele duizenden vluchtelingen aan, soms dood, soms levend. De bewoners van Lampedusa krijgen een eredoctoraat uitgereikt door de VUB voor de manier waarop ze daarmee omgaan. Terzake sprak met de dokter van het eiland, Pietro Bartolo.

 

Slobodan Praljak wàs in 2013 al door het Joegoslaviëtribunaal veroordeeld tot 20 jaar gevangenis voor oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid. Toen de rechter in beroep die straf vanmiddag bevestigde, haalde de Bosnisch-Kroatische oud-generaal een flesje boven dat hij in één teug leegdronk. Gif, zo verklaarde hij. Een paar uur later overleed hij in het ziekenhuis. Verbijstering alom. Terzake gaat live naar Den Haag voor een laatste stand van zaken.